Ni dneva, da vam ne priporočajo kaj spustiti v straniščno školjko, da bo čista kot solza. Priznamo: nam ta vloga ustreza. Primer kranjskega kluba nam to potrjuje. Sramota za ugledne (?) člane vodstva kluba je, da jih vodi nekdo, ki mora javno pojasnjevati sporne pogodbe, kandidacijske postopke in še kaj. Sramota zanj je, da ga kot malega lumpka pri čokoladici zaloti javnost pri početju, ki je ogledalo bivšega politika, ki je goljufal občane Kranja na volitvah in prejemal sejnine in druge ugodnosti, ki mu niso pripadale. Sramota za klub pa je, da po polomiji na športnem igrišču še naprej ne zmore sam storiti koraka naprej. In verjemite nam - mi bi ga najbolj privoščili, ker nas je nekaj, ki pridemo na vsako tekmo in držimo pesti za uspeh. Je pa tudi res, da luzerji v športu vsak neuspeh znajo opravičiti in tako kranjski dvojec lahko "čisti" iz kluba vse, ki mu morda oporekajo.

Mi seveda zaključujemo to zgodbo, a najavljamo kako drugo - v zvezi s skupščino. So res zdaj po javni objavi kandidature pravice za sodelovanje na njej vsem dostopne? So res spoštovani akti kluba? Bo =beno predsednik tekel še k kakšnemu njegovemu odvetniku, da bi se prepričal o tem? Imamo jasne dokaze, da je sklic skupščine dvomljiv in bo treba zopet preveriti, ali se javnost lahko na tak način manipulira, ali ne? In ne pri pogodbi in ne pri kandidaturi in ne pri skupščini ne trdimo, da je naša resnica absolutna, edina ipd.

So ljudje, ki bi ob takih polomijah odšli, se dostojanstveno umaknili. Pa saj imamo v občinski stavbi zgled, kako se dela, kajne? Zdaj, ko so "podaljašli rok za kandidiranje", je sramota res kompletna in nobenega dvoma ni, kdo ima Triglav rokah in kako z njim dela. Pa je to demokratična pravica demokratično izvoljenih ljudi, kajne? Če je seveda demokracija in če ni potrebna Trma, da jo dosežemo.

Trma na vse to ne bo pozabila, ker dnevno prejemamo "cvetke" o tem, kako imajo za norce starše, otroke, igralce ipd. Ne presojamo, a smo budni. In ostajamo pri enem spoznanju: draga Vera Zevnik, dragi Miroslav Marijaševič, dragi Aleksander Vrtač - ali vas res ni sram? Za ostale vemo, da jih ni.

Triglav = trmast! (to je bilo uradno geslo kluba) Trma je trmasta še zdaj.