Za občino je parkirni raj, pred njo ga je treba pa plačati. Kranjski šefi so plačani iz našega prispevka v proračun in funkcionarji tudi. Mi pa jim očitno podarjamo še zastonj parkiranje. Nič narobe, če ne bi obenem v našem mestu župan razglasil alarm: s parkiranjem je izguba!

Jasno je, da so zastonjkarska parkirna mesta zakonsko "pokrita" in je vse v redu. O morali s Trilarjem sicer od februarja sem nima smisla razpredati, morda pa je odgovor preprost: vsti ti, ki parkirajo zastonj pač parkirajo kot občani kot je Trilar delal neumnosti kot občan, plačo pa bo pe prejemal kot župan! Ampak: če bo vsakdo od zaposlenih na občini moral za celomesečno parkiranje od nižje plače plačati 25 evrov za mir pred redarji - ali si to ne bi na račun prav te morale morali odtrgati od ust tudi šefi na občini? Razmislek o tem, da je morala po 25 evrov se ponuja sam po sebi: sam šef redarjev lepo parkira zastonj za občino, nato pa na nas "napucka" redarje, da nas učijo reda in zakona in....

Problem je dejansko v dojemanju države=občine in svojega stolčka. To pa je za kranjske in druge uradnike oziroma šefe naporno: ko je treba v praksi pokazati drugačnost, nov svež veter ipd., je vsak privilegij dragocen. Konec koncev smo prepričani, da so vsi prepričani, da je po splošnem prepričanju položaj na občini=privilegij. In da si šefi lahko to privoščijo, ker pač delajo za nas noč in dan. O upravi in odnosu do krajanov in občanov pa sicer največ pove sredinec, ki ga je uradnica pokazala vsem nam na družabnem omrežju: tako je nagradila kritiko na svoj račun in dokazala, da je njen stolček jamstvo, da nam sredinec lahko potisne kamor hoče.

Parkirna mesta za izbrance so za občino logična. Prav je, da so ob občini. Da pa so zastonj, ni vprašanje evrov, ampak morale. Ki pa ima v Kranju svojo ceno. Če prvi človek občine do svojih občanov nima nobene odgovornosti, zakaj bi jo imeli podrejeni?

Ko spustite kovanec v režo parkirnega avtomata, se spomnite na občinske šefe. In lažje vam bo!