Ko je Beno Fekonja spoznal, da mu preti nov postopek pred državnimi organi, je sledil Trmi kot marionetna lutka: sklical je podporne člane, ker misli, da se bo tako rešil in njegovi istomišljeniki z njim! Pomislite: dneve nazaj je javnosti obljubil objavo pogodbe, ki je razjezila mnoge - potem pa našel odvetnika, ki je nekaj pisaril o pogodbi, ki je javnost ni videla. Polomija ima razlago: če je s pogodbo vse v redu, na dan z njo. In odvetnik trdi, da je koristna, poglejmo jo! Potem smo Bena F ujeli pri skrivanju kandidacijskega postopka kar je pomenilo tole: bebčki ne bodo pogruntali, da smo še vse pokadrovali, nihče ne bo brskal po spletni strani in našel... Pa je Trma našla in je Beno F podaljšal rok za kadrovanje, da bi zadostil formalnosti.

Potem je prišel veliki pok: vprašanja sitnega podpornega člana klubu, kako je s statutom zagotovljenimi pravicami. In panika: nato pa vabilo. Da naj dva dni pred skupščino pridejo podporni člani na sestanek - prvi od leta 2013. In tu je seveda past v katero so se ujeli vsi, ki so oblast želeli zadržati z opisanimi prijemi. Za nazaj bo zežko ugotavljati pravice in sestanke in sklepe, kajne?

Edina in poštena možnost za Triglav je - odpoved skupščine in odstop vseh, ki smo jih ujeli pri početjih ob katerih bi moralop ugledne direktorje biti sram. Morali bi zardeti zaradi tistih mladih, ki jih vodijo. Morali bi se sramovati početja, ki vsak dan prinaša nova razkritja o nezakonitem vodenju kluba, ki dejansko pooseblja ta naš Kranj kjer vsi mogoči ribiči v kalnem lovijo zase debele ribe, raja pa gleda. Pa se je n ašla Trma, ki ne gleda, ampak ukrepa. Odstop pa bi sprostil vsaj eno: Triglav bi dobil priložnost, da znova najde vsebino, čast, ugled. Kajti rezultatske polomijade so šport, zakulisne malverzacije pa seveda prevara članov, navijačev.

Ko smo že mislili, da je bila lekcija jasna, je Beno F poskusil z novim prijemom "reševanja oblasti" kot se temu reče. Morda mu bo samo uspelo, saj je Trilarju tudi. Trma je do zdaj zmagala na vse črti s tem, da je ljudem odprla oči: ne gre za klub, za klubsko blagajno gre!