Stranka, ki o sebi ne pove niti kdo je njen tajnik? Made in Kranj. Stranka, ki predlaga župana, zakuha mesno afero - nato pa pol leta po smrti ne more (pieteta pa taka...) niti preseliti sedeža, niti mrtvega predsednika enostavno izpustiti iz uradnih evidenc (državnih!). Ja, to je politični Kranj in Stranka za napredek KS? Katerih že? Kakšen napredek? Kakšni predlogi, projekti, učinki? No, nekaj se je posrečilo: mož je dobil službo na občini, žena je postala mestna svetnica = zdaj pa je tudi predsednica stranke, ki naj bi štela (neuradno) okoli 50 - 100 članov in članic.

Nateg je popoln in edinstven. Po mesni aferi so razpadli na dve stranki in drugo v mestnem svetu predstavlja Mohorjev podžupan Janez Frelih, lastnik (preko Domplana...) našega plinovodnega omrežja. Nismo še zasledlili vse leto in pol predloga v korist krajevnih skupnosti, vsaj javnega ne. Lepo pa trije svetniki predstavljajo - desetino mestnega sveta. Po logiki števila prebivalcev, predstavljajo 5000 ljudi - skupaj pa ne premorejo niti 500 članov....To je lokalna politika po kranjsko kjer je nategovanje občanov in občank splošen šport in navada in žal smo za vse to krivi prav mi, ki to dopuščamo.

Politična stranka, ki v ilegali zmore svoj "izredni kongres" je uveljavila partijske metode kjer sovražnik ne sme zvedeti, kdo jo vodi, koga podpira, kdo so člani vodstva - nič. Nova predsednica je skupaj z znamenitim ledosladoledo funkcionarjem najboljši dokaz, kako je mogoče preprosto nategniti vse. Pa niso edini: ste že kdaj javno prebrali, da imajo svoj kongres kranjske stranke, ki so mnogo starejše in številčnejše? Ste v zadnjem času prebrali, da največja stranka Več za Kranj sestankuje, ima javni dogodek? Niti ne: sedež je pri Trilarju doma in to je to....

Mnogi prisežejo, da sejm politika gabi, ko gledajo "ta glavne". A je na lokalni ravni mnogo, mnogo huje. Kajti ti isti funkcionarji ilegalne politike razpolagajo z našo sedanjostjo in prihodnostjo = desetinami milijonov našega denarja. Bi ga vi zaupali tem skrivnostnim združbam, če bi šlo za vaš osebni denar?

SZNKS je podoba kranjskega odziva na politiko. Posledice? Poglejte naokoli...