Ko Američani koga pohvalijo, je to vedno tudi - matematika. Manj je čustev, gre za racionalne odločitve. Ameriška gospodarska zbornica je v Sloveniji izbrala mlado Kranjčanko, ki je dobila priznanje (posplošeno zapisano) za obetavnost. Da iz nje še kaj bo. Da ima potencial. Ki ga je že pokazal režiser Mitja, knjiga pisatelja Jasmina pa je dobila evropsko nagrado. In Robert je svetovni as v skakalnem športu. In naj ne delamo krivice drugim: še veliko je mladih, ki zmorejo več in bolje in so iz Kranja oziroma našega okolja.

Naj zapišemo ponovno: Trilar se je slinil ob Okornu, ki pa do zdaj še ni zaslužil niti plaketa v njegovem mestu. Da o Jasminu ne pišemo. Nagrade in plakete njim v rodnem mestu ne pripadajo, ker imajo pač še čas, da se izkažejo. Si predstavljate, da Kranj vodi od Američanov ( pa jih nič ne poveličujemo) pohvaljena Nina? Ki je sicer nedavno tega zapustila mestni svet (SMC)??? Osebni ali drugi razlogi, niti ni pomembno. Njej res ni mesto v druščini kjer je valuta za dvignjeno roko kak mali privilegij, kolesarnica ipd. Njej in njej podobnim res ni mesto med politiki, ki ne zmorejo ščepca odgovornosti.

Trma si želi, da je županja Kranja Nina. Ali "Nina" oziroma kdo, ki bo presegel to žalostno stanje kjer si bašejo v vampe oblastniki čim več in vedo, da po politični funkciji ne bo lahka za službico. Zato je sloviti prejšnji direktor uprave lahko lepo nepomemben uradnik sedanje oblasti. In zato Trilar pač ne odide, ker dejansko nima kam. Ker bo težko iskan kader s popotnico, ki jo ima.

Mladim ljudem veljavo. Pa ne samo trepljanje po hrbtu, treba jim je dati tudi oblast. In moč. Da se pokažejo in izkažejo. Nina, županja Kranja?