Revizija dimnikarskega spora? Na sodišču ena, v nsših žepih pa druga. Lahko nas stane eno telovadnico v Stražišču, ki jo je zspravil Mohor Bogataj, Trilar pa tišči glavo v dimnik:saj je dovolj, a to ga ne prepriča o tem, da bi bivšemu županu izstavil račun. Ker ga ni niti za znamnito ustavljeno gradnjo pri Prešernovem gaju kjer smo plačali 300 000 firmi, ki prihaja s tistega konca kot nekdanji direktor uprave Herak. Seveda je to naključje kot je resničen spomenim v podobi ustavljen gradnje.

Tu milijon in tam tristo jurjev - pa je prazna blagajna. Kako se je ustil Trilar, da bo z revizijami naredil red in ugootovil, kdo nam prazni žepe. Zdaj z revizijo rešuje Mohorjevo škodo, verjetno brez upa zmage, ker smo pravnomočno dolžni dimnikarju okoli milijona. Tako početje neverodosojne oblasti pa ni samo Trilarjva zaluga. Vse stranke so se sprijaznile s početjem "mohanglerstva" kjer se lepo zajema iz skupne blagajne za povsem posamične grehe.

Če bi ena sama občina pri nas za dokazane grehe začela boj s krivci odškodninsko, bi bili župani bolj previdni pri svoji samovolji. Tako ps dimnikarske zgodbe plačujemo mi. In Trilarjev molk pomeni, da bomo verjetno tsko nadaljevli in odkrito kršitev zakonov in predpisov plačali molče.

Ko mi kdo od oblastnikov pojamra, da Kranj nima denarja, bi mu najraje potisnil glavo v - dimnik.