Se vam cedijo sline, kaj delajo v Ljubljani? Ste zavistni Kopru? Ste bili kdaj v središču Celja? Tako se lahko vprašamo ob pompu, ki ga bo zagnala naša oblast, ki gradi - parkirišča. Ja, lepo in prav je imeti parkirišče za avtodome sredi mesta, a zemljišče je najeto za tri leta in v tem času bo seveda treba "pokriti" okoli 80 000 evrov vložka v zemljišče, ki ni občinsko, ne komunalno. In smo med tem doživeli še kako parkirišče na Planini in drugod kar je dobro za tiste, ki parkirajo tam. Ampak: je to občinski projekt, mestna naložba? Oprostite: kje je nova postaja? Kje je nova tržnica? Kje je nova poslovna cona?

Slutimo, da bo denar iz blagajne odšel. Odletel. Kot je prej. Za zanimive naložbe. Ki jih sicer še ni, a bodo. In denarja zdaj ne manjka: avtobusna postaja kot krovni projekt je padla v Savo doli pri železniški postaji, ker je nesposobna kranjska oblast želela na hitro ljudem vsiliti nevzdržen projekt. In to je tudi vse kar smo v času obljubljenega razvoja Kranja pod novo oblastjo doživeli. In veliko idej in projektov in študij in analiz in...ljudje pa smo butasti: hočemo konkretne izboljšave, ki jih občutimo vsak dan in ne le papir. Parkirišče Stare Save je v bistvu posetnica Trilarjeve oblasti na tuji zemlji postaviti nekaj, kar naj bi bila pridobitev za mesto!? Za tri leta najema?! Kdor hoče videti praktični učinek parkirne politike, naj pride nogomet igrat na parkirišče pred občino. Zdaj je tam prostora dovolj.

Parkirišča gor ali dol - Kranj je še bolj zaostal kot prej. Gorki je preteklost, kaj pa zdaj? Neverodostojna oblast počasi začenja postajati nervozna: kje je kaj od kolača, ki ga predstavlja proračun? In se že pojavljajo zanimivi projekti prihodnosti. Ki tudi nekaj stanejo. Več v kratkem.

Razvoj Kranja se je ustavil. In parkiral. Za nedoločen čas. Na parkirišču. Parkirnino plačamo vsi.