Iz kranjske politike slišimo, da je odločitev mestnega sveta o nakupu podrtije (samo podreti jo je treba) v Tomšičevi naslednja zgodba za KPK in policijo: kako je mogoče izglasovati nakup objekta za 180 000 evrov, če je sodna cenitev 90 000 evrov, bo zagotovo še zanimivo. Ceno, ki so jo postavili prodajalci hiše, so namreč politki v mestnem svetu izglasovali. Je roko dvignil tudi Nace Vidmar? Ki je naslednji dan brisal tla sejne sobe št 16 in očitno na skrivaj delal za občino? Zakaj bi se sicer pred novinarji skril v mrtvi kot? Kaj ima politik z vzdrževanjem ali novo opremo v sejni sobi občine, če protikorupcijska zakonodaja njegovo delo za občino onemogoča in prepoveduje? In Nace je podjetnik prav te stroke...

Trilar ni vedel, kaj svetnik pred njegovimi očmi počne v sejni dvorani. Logično in jasno. Če bi vedel, bi bil v problemu. Ali pa tudi ne, častnega razsodišča ni več. Zato lahko Nace dela za občino čeprav je svetnik. Morda pa je - kot je nasmejan rekel eden od vzdrževalcev - "pozabil telefon" in se je plazil točno pod županovim stolom, ko ga je iskal? O ti sveta preproščina, o ti kranjska beda in žalost. Da ju takole zasačimo, je za počit od smeha. Oziroma: ste zdaj res še prepričani, da je bila montaža klime na pokopališču naključno jeseni tik preden Nace tega ne bi smel več početi, ker je postal svetnik? V domu krajanov na Primskovem je sporno klima naparavo (plačala jo je KS kjer je predsednik) celo odmontiral - a z njo ni bilo nič narobe?!

Kmalu bo pol mandata te oblasti. Še se bodo kupovali objekti po škodljivi ceni, še bodo dobivali posle ti in oni - vse to smo že doživeli. Trilar ni želel odgovoriti o svoji odgovornosti za razpad temelja njegove oblasti (kodeks, razsodišče) ravno takrat, ko se je mestni svetnik plazil pri njegovem stolu v sejni dvorani!?

Tone Parljič, Prešernov nagrajenec za humor, je bil v Kranju. Naj pride spet k Trilarju in naj mu pove to zgodbo. Čista literatura....za crknit od smeha!