Prevc bo privabil tisoče? Težko, če komaj vemo, da bo na Gorenji Savi skakal ta konec tedna. In nekoč smo se pustili zvabiti ob bazen na vaterpolo: ves Kranj je bil tam, dihali smo za naše in navijali. Pa kolesarski Jelenov klanec, ko smo skupaj gonili pedala z Ropretom in še kom, kajne?

Spektakel danes stane, a provinca ne zmore niti sledi tega. Niti ene poštene, spontane "žurke" po kranjsko, niti ene "goveje" veselice, niti velikega dogodka, ki bi še koga napotil v Kranj. Ko je bil Triglav v prvi ligi, je bil obisk soliden - daleč od spektakla, ki so ga letos znali pripraviti v Krškem. Ja, v Krškem so prišli na tribuno, ker so pokazali pripadnost mestu, športnikom.

Kranjsko poletje prinaša Oliverja Dragojevića ipd. Saj res: tudi v Khiselstein ne moremo privabiti tistih, ki bi jih radi gledali ali poslušali. Če so prva liga, veliko stanejo - 500 obiskovalcev pač ne more pokriti tega z vstopnicami. In je krog sklenjen. Pa smo provinca, bohpomagej...

Slovimo kot podjetni, a ne priznamo da je (fonetično) "best biznis šou biznis" kjer se tudi Gorenjci sprostimo in zapravimo eure. Tako so aktualne gasilske veselice in posamični poskusi brez jasne vizije. Na zavodu za turizem in kulturo pa se gredo zbiranje novega znaka in gesla za Kranj. Nagrada je taka, da se oblikovalci Evrope in sveta trumoma lotevajo naloge: dva jurja. Kakršno mesto, tak znak. Kakršen natečaj, taka nagrada. Kakršna nagrada, tak rezultat.

Trilar je plačal dva jurja "vicmaherju", da se je iz nas norca delal za naš denar. Zdaj toliko ponujajo za znak Kranja, ki naj bi dolga leta odražal, kdo smo in kaj smo. Prepričani smo, da bo njemu in šefu zavoda uspelo. Če jima že ni.