Trilar je za Gasilski trg in odkup stare podrtije, o malčkih pred vrati vrtcev pa molči. Občinska politika in občinska oblast ne znata urediti vodenja vrtcev kjer preko 2500 otrok vsako leto napolni prostore, ki so marsikje slabi. Rešitve se dogajajo po koščkih, zdaj tu ena sobica, zdaj tam en oddelek. Zasebni vrtci rešujejo zadevo, a prostora za vsako generacijo manjka - načrtovanje pa je seveda za občinarje znanstvena fantastika: iz števila rojstev bi morali vedeti, kaj se bo zgodilo.

Problem ni preprost, še manj rešljiv čez noč. V dveh letih svojega vladanja naš Trilar ni uspel vsem nam niti povedati, kako se ga bo lotil, nikar, da bi kaj storil. Človek, ki se smejoče predstavlja za dobrega menedžerja, ki zna voditi, ne zmore izračunati, koliko otrok bo pred vrati vrtcev in poskrbeti zanje? Zato pa odpira parkirišča in v tem vidi razvoj Kranja!?

O ti sveta preproščina ti. Malčki bodo še naprej iskali babice in dobre tete, "Vrtec pri Dobrem Menedžerju" pa bo gradil Gasilske trge in druge projekte, ki smrdijo po korupciji, da je kaj! In pri tem bo impotentni mestni svet dvigal roke za rešitve, ki so najmanj nepotrebne, če ne škodljive v času, ko - baje - denarja ni.

Dobri Trilar pa med tem menja še mize v sejni dvorani. To pa je potrebno, malčki bodo pa na postelje v vrtcih še počakali. Povampirjenost takih potez je jasna: ne moreš se smejati in leporečiti, če ti 100 otrok trka na zaprta vrata vrtcev. Zato lahko mikrofone v sejni sobi "šravfa" kar mestni svetnik in županov podpornik, Trilar pa o tem nič ne ve. Ja, to je politični vrtec, ki ga imamo. In to mi plačujemo!

Naj vas bo sram zaradi teh 100 in več otrok, če vas že zaradi vsega drugega ni.