Občina Kranj je sokriva, da je cona Laze smetišče in ne zgledna poslovna cona. Občina Kranj je obljubila vse možno, da bodo problem začeli reševati. Sodišče je podprlo Stražišče. In krajani so jasni: razočaranje je država, še bolj pa domača občina in župan iz njihove krajevne skupnosti!

To je tista stranka Več za Kranj, ki je sploh ni: zrihtajo si kak posel, uredijo kako službico in vegetirajo ob občanu Boštjanu, ki je pač le politična lutka. Odpira parkirišča, na smetišče ali v cono Laze pa težje pride in v Stražišču ni pribljubljen. Kriv si je sam: tam se je pijan kregal s policijo in zakrivil nesrečo in tam si zapravlja ugled tudi v coni Laze. Ne, ni on kriv, je sokriv. In odgovoren za to, da je vse obstalo kot je. Kajti tam so interesi res zanimivi: velika podjetja, zanimivi lastniki, jezni bivši župan in tako dalje. Koga briga za svinjarijo!?

Toda zdaj bo treba zadevo vzeti v roke: treba bo jasno ugotoviti, kdo je in kdo ni onesnaževalec, ker je državna agencija za okolje pogrnila na izpitu na vsej črti. Šele sodišče jim je povedalo, da je sprenevedanja konec in bo treba nos potisniti v svinjarijo, ki so se ji do zdaj izogibali.

V Kranju je mestni svet odločil, da je Trilar pravilno ocenil nakup podrtije (dvakrat dražji od ocene uradnega cenilca) in zanjo bomo dali (poleg nakupa) še enkrat toliko za podiranje ipd. Recimo: 300 000 jurjev za to, da se nekje smejejo kranjski pogajalski spretnosti in so nam prodali podrtijo. Za cono Laze pa ni denarja. Pa za vrtce tudi ne. Je pa denar za nove mize za mestne svetnike, ki imajo tudi nove stole in mikrofone.

Občan Boštjan, čakajo vas v Stražišču. Saj ne bo daleč...se da priti peš!