Mestni svet lahko kupi kako podrtijo po sumljivo visoki ceni, ker se ne oglaša (kot pri sporni poravnavi) županov mentor iz Beograda in ne vlaga ovadb. Potem bi se verjetno pokazalo, da je tak nakup vsaj dvomljiv, če Kranj plača nekaj po 180 000, cenilec pa oceni, da je vrednost pol manjša. Ogledalo mestnih svetnikov se s takimi odločitvami samo dodatno postavlja pred kranjsko politiko, ki se je na zadnji pomladni seji kregala, kako bo z direktorico v vrtcih, ki so največji tak zavod v občini in drugi največji v državi. Niso nič rekli o otrocih pred vrati polnih vrtcev, zato pa so jim v zavodu povedali, da naj se ..... In so lepo potrdili direktorico, ki naj bi imela en sam minus: prevel pozna s.anje v vrtcih ....

Ko ti proračunski uporabnik takole zalepi eno krepko okoli ušes, greš na na dopust. Kot je šel občan Boštjan, ki je tudi s prekinitvijo seje sveta skušal reševati kadrovsko kolobocijo, ki pa ima tudi preteklost: ne pred, ne med in ne po razpisu politika (in mestna uprava) nista znali poiskati kandidatke, ki bi ne prenesla ugovorov in politikantstva.

Nova direktorica ima čudno popotnico: kolektiv, starši jo podpirajo - politika pa je proti. Pa kdo sploh upošteva župana, ki je izgubil ves ugled takrat, ko odgovornosti in vrednot ni znal uporabiti, ko je šlo za njegovo rit. In se lepo smeji vsem ter gleda, kako čim lepše do konca mandata. Da so mu v vrtcih pokazali zobe, ni čudno: kdo jih ne bi ob impotentni kranjski politiki, ki je karikatura tistega kar so ljudje odločili na volitvah.

Kadrovska komisija mestnega sveta je skušala reševati kar se rešiti ni dalo: vodi jo Beti Jenko, ki nam je predlagala kodeks in častno razsodišče. Pa je zmanjkalo obojega, mestna svetnica Več za Kranj pa je s svojo stranko in županom pač le še v peskovniku kjer si lahko zapojejo: "ringa ringa raja..vrtec pa nagaja!"