Položaj je bil tak, da je uresničevala kadrovanja našega Trilarja. Obenem je zasnovala kodeks po katerem bi se morala ravnati. Pa je ob ravnanju soustanovitelja Več za Kranj klavrno poteptala vse, kar je do tedaj gradila. Ali pa morda ne? In je Beti Jenko na vsakodnevnem testiranju politične prebave rekla: dovolj je. In odšla iz mestnega sveta, uradno "iz osebnih razlogov". Pa je bilo precej več političnih, kajne? Kajti gospa je namreč bila proizvod nove politike v Kranju. Prej morda znana pri sosedih in frizerju je postala prva dama Več za Kranj (naj oprostijo ali zelenijo od zavisti Natalija Polenec, Sonja Mašič ipd.), ki je imela tudi moč in vpliv.

Ko je Trilar razdrl svojo veliko koalicijo, je žrtvoval svojemu egu politično prihodnost in možnost, da bi Kranju prinesel kar je obljubil: več poštenja, več razvoja - na kratko. Pa se je izkazalo, da je le še več naročilnic po gostilnah in tudi nekaj res spornih poslov se že vrti kot "Mohanglerjev sindrom". Da so tudi pozitivne stvari, ne oporekamo. Narcisoidnost pa jih je dobesedno prekrila: če je vsako parkirišče razlog za govorance in proslavo, je molk ob odstopu Beti Jenko logičen: sramota je pač najbolje skrita, če se delaš, da je ni. Zato je Trma edini medij v Kranju, ki je (prosto po občanu Trilarju) neverodostojen - verodostojna pa so iz proračuna plačana trobila. In zat mi Kranj seznanjamo, da je odstopila prva dama Več za Kranj, trobila pa bodo to povzela. Ali pa tudi ne, vseeno nam je.

Več za Kranj torej ostaja stranka enega moža in ene usode: vsi, ki so z njim, bodo žal delili njegovo usodo, ker svojega "jaz" nimajo. Kar močno spominja na pojav v opoziciji kjer v vodilni stranki uporabljajo desetletja le eno glavo in po pamet hodijo v štab kjer Veliki vodja upravlja in obglavlja (politično). Beti Jenko je morda (na javno pojasnilo bržkone upamo zaman) lepega dne odkrila, da sodeluje v farsi in odstopila. Morda so razlogi še bolj drastični. Ne ugibamo, ker ni več pomembno. Padla je kot kodeks funkcionarjev: tiho in skorajda neopazno. To je bil njen izdelek in po polomiji z njim, je prav, da je odšla.

Zato pravimo, da ni dolgčas poleti. Dokaz: bivša Beti.