Na pomoč! je star gasilski pozdrav. Gasilec je svetnik Bojan Homan (SDS), ki je jasno oblikoval sklep na seji sveta: Gasilski trg mora biti narejen čim prej, če že kupujemo tako drago podrtijo! In Trilar je kimal in bil vesel. Kajti to je izjemna priložnost: iz predala potegneš idejni projekt (vreden takrat 300 jurjev) in ga podtakneš kot lep razloga za nakup podrtije, ki je v lasti dveh solastnic nepremičninskega podjetja iz Ljubljane. In oni že vedo, kaj je prava cena, kajne? In svetnikom ne poveš (ker ne veš=slabo, ker veš=še slabše), da objekta rušiti ne smeš, ker je zaščiten. In to po odloku. Čigavem? Občinskem. Tvoja uradnica nima pojma o tem, kakšni odloki veljajo ali pa ga ima in se zato ne podpiše pod gradivo, ker ve nekaj več, kar svetnikom na seji seveda ne pove?

Pijanost za volanom in ravnanje po tem je bil moralni zdrs. Gasilski trg pa smrdi na daleč po prevari. Ki se je dejansko zgodila. Če namreč občina ne gre na zavod preverit možnosti preden odkupi za 100% preplačan objekt, potem je nesposobna. Če pa gre in kljub temu kupi, je to prevara. V njej sodeluje mestni svet, ki je vse to požegnal v sveti preproščini. In med njimi je tudi župan, ki je celo zasnoval idejni projekt Gasilskega trga in zdaj piha v Trilarjeva jadra. In med njimi so bivši podžupani in tako dalje = vse ugledni ljudje, ki se jih ne speljat na limanice.

Neverodostojen medij pa danes izpostavlja naslednje: v Kranju nimamo za vrtce (100 otrok bo pred vrati), nimamo za telovadnice (v Stražišču telovadijo na hodnikih), nimamo za vadbeni center(obljubljen 100krat), nimamo za tržnico, nimamo za poslovno cono, nimamo....imamo pa za nove mize v sejni dvorani naše politike. Za njih sedejo ljudje, ki jih Trilar obrača po mili voljo in jim "proda" vsaj 500 000 evrov (veljavne ocene na strokovni podlagi) vreden nov trg v starem jedru. Ga res rabimo bolj kot vrtec? Je res Gasilski trg tako dobra ideja, da ga bomo preplačali pri nakupu podrtije? Ne, gre za očitno prevaro vseh nas: politika si je izmislila nekaj, za kar bo zapravila denar. Ne njihov, naš.

Svetniki so od novinarjev zvedeli, kaj prinaša nov Trilarjev podvig. Se še spomnite avtobusne postaje in polomije z njo? Mi se spomnimo prijatelja soborca našega župana, svetnika Gorazda Copka: "Brez Trilarja ni dobrih projektov!" je rekel, ko ga je podprl. Koliko to stane?