Naš Trilar nima miru. Lepo sporoči vsem, da je nedosegljiv in potem mora z drugega konca sveta poslati izjavo, da tisto s podrtijo ni nič res. Oziroma je vse res, samo ni še res. He he, res smo že vsi skupaj smešni: mestni svet požegna nakup in če bi hotel, bi Trilar podrtijo plačal naslednji dan. Ko s/m/o ga zasačili pri tem žalostnem poskusu, da bi Kranj preplačal podrtijo za rušenje, ki se je ne da porušiti, se je oglasil bojda iz Vietnama.

Lahko se tudi z Marsa. Kajti po bitki je lepo biti pameten. Zakaj se ni oglasil po seji, ko je novinarjem vzneseno pripovedoval, kako lep bo Gasilski trg? In zakaj ni svetnikom rekel, da je v sklep o nakupu treba dodati še, "če si bo premislila država in dovolila rušenje"? Da seveda o mestni upravi ne pišemo. Skoraj s solzami v očeh se je namreč isti Trilar zahvaljeval isti uradnici Hrovatovi za njeno delo pri tem, da vemo, koliko Globusa imamo. Lepo in pohvalno. A je pri tem pozabil povedati, da se ista projektna pisarna ubada s tem, kako podrtijo porušiti, ko pa država tega ne dovoli? In v zahvalo temu, da sta s Tanjo molčala svetnikom, je prišla pohvala. Ki nas bi lahko stala 180 jurjev in še kaj zraven, kajne?

Pa se spomnimo avtobusne postaje, ki je najboljši projekt in sploh? Kje je zdaj? In Trilar z njo in po možnosti še svetnik Štefe in podobni zagovorniki "projektov" brez katerih (pravi Trilarjev Cop(at)ek) ne bi bilo vsem nam tako lepo? Pa se spomnimo, kako so občinski uradniki lepo na naše stroške potovali po svetu iz proračunskega denarja oziroma ugodnosti!? Pa se spomnimo parkiranje občinskih šefov za občino po ceni "zastonj"? Pa je odšlo med tem častno razsodišče in je odšla prva dama Več za Kranj in ....zaboga milega: bo kdaj konec?

Strah nas je leta 2018. Dolga je še do takrat. Koliko bo še podrtij in Gasilskih trgov namesto tistega kar potrebujemo, da bi dejansko lepše živeli?! Mohor Bogataj je bil v Kranju na Kranfestu. Samo zato, da nas je spomnil, da ga sicer ni več fizično na stolčku, a ima naslednika, ki ga že prekaša?