Kaj poveže Mohorja in Boštjana? Stena, trdna kot kamen, prijateljstvo, sloga. Poudarek: eden bolj odprtih ljudi za komunikacijo je direktor in lastnik podjetja Stena iz Mavčič. In nihče mu ne očita ničesar spornega, nezakonitega ipd., ker poslovanje z občino ni nič hudega - zanj celo nasprotno: mož si je kupil jahto (karikiramo) iz prenove Blažunove gostilne kjer je zdaj medgeneracijski center. Saj veste: najprej smo 600 000 plačali prejšnji lastnici zato, ker bomo objekt porušili - tam čez gre cesta. Nato smo za 1 000 000 prenovili isti objekt - cesta je pa še vedno vrisana v načrtih Kranja. Drobna posebnost, da je najprej isto podjetje prenavljalo hišo kranjskega župana Mohorja, potem pa veselo poslovalo z občino, je pal naključje.

Potem je prišel Boštjan, ki je prisegel, da ne bodo z občinskega proračuna zaslužili eni in isti. In s prstom kazal na Mohorja Bogataja in ga premagal na volitvah. Zdaj tudi on posluje z isto Steno. In direktor in lastnik kar odkrito prizna tudi resnico: z županom se poznata, sta iz Stražišča, šolo sta obiskovala skupaj in tako dalje. Ja, mar bi občina ne smela poslovati s podjetniki, ki jih pozna župan Boštjan ali Mohor? Seveda ne. Ni predpisa in ni zakona o tem. Je pa nekaj drugega: postala sta kranjska siamska dvojčka ta dva možakarja, ki s podpisom omogočita nekomu zaslužek ali pa ne. In Stena je tisto vezivo, ki ju poveže.

Slabih 40 000 je Trilar plačal podjetniku, ki je bil "dvorni" graditelj Mohorjevega časa. In če to ni še en dober dokaz, kako smo Kranjčanke in Kranjčani izvolili nekoga, ki je še malo nazaj "pljuval" čez tiste, ki so pri Mohorju dobivali kose pogače, zdaj pa jih z enako proračunsko pogačo hrani sam, potem nam ni pomoči. In zlobneži ob tem rečejo, da posle sklepata na jahti, kar ni res. Pa tudi če bi bilo, zakaj pa ne? Ko pa sta prijatelja. In zato verjamemo, da je Stena vezni člen naših županov. In zato nam je jasno, da smo odslovili Mohorja in dobili Boštjana = razlike pa ni velike.

Če imate čas, odprite državni preglednik poslov MO Kranj. Se bere kot poletna kriminalka nekje v senci ob morju. Ali na jahti.