Poletni dopustniški čas nam lahko popestrijo Jadranske ali ja, kranjske igre! Dogajanje v katerem se ne znajde nihče, kdor je normalen, je logična posledica tega, kar imamo. V Ljubljani prenavljajo mesto, polno tujcev in cvetočega gostinstva in trgovine - pri nas šef turizma razporeja energijo in pisalne mize po "feng šuj" metodi, politika pa se ravsa, kdo bo igral igre, ki so - zabava, dokler se jih ne loti politika.

Zakaj pa ne? Pridite v nedeljo na bazen, vsi. Trilar s svojim "Sančo Panso Vehovcem" in Cop(at)kom ter etično Beti naj bodo ena ekipa, Branko Grims in Bojan Homan naj skočita v minimalke in paradirata na drugi strani, na tretji naj bo Nace s Primskovega s klimo napravo za hlad in na četrti "partijski" Jani skupaj z blago nevidnim SMC...Pa naj oblikujejo ekipe in naj se pomerijo med sabo, da bo mir. Ljudem vzeti še tisto nekaj zabave, je res sramotno: kaj nas briga, kaj počne mestni uradnik Marko Trebec, ki naj bi pomagal "sestaviti ekipo" za igre kjer gre za poletno zabavo? Naj ga še povišajo, to je pomembna naloga za občinskega uradnika za šport. In na drugi strani je naš kranjski Zoki, ki ima ego ohoho...mi pa komaj čakamo na doktorat, ker se je rad predstavljal kot "doktorski študent" !? Morda pa bo doktorat kar v tem, kako so mu speljali igre na bazenu?

Namesto, da bi Kranju prinesli napredek in razvoj, so mu "igre brez meja" kjer niti čofotanje v vodi ni več brez politične primesi. In katerag ekipa je vredna kranjskega navijanja? Nobenna od dveh političnih, jasno. Kajti če nam še te zabave ne pustijo pri miru in jo pokvarijo kot jo pač znajo, nam ni pomoči. Morda pa je rešitev, da jih damo vse v čoln pa po Savi navzdol. In naj jih vzame, kdor jih hoče...

Se še spomnite 2014 in Trilarjevih obljub? Traparija, da smo jim verjeli, kajne?