Senja Vraber je Trilarjev kader na čelu mestne administracije. Vanjo sodi tudi Igor Kalabić, ki je očitno precej precenil svoj vpliv na občini kjer je zaposlen - obenem pa je nekakšen "diplomatski predstavnik Kranja" v tujini. In mimogrede je potopil še srbsko kulturno prosvetno društvo kot predsednik, ker je zagotavljal, da bo občina dala denar, ker ga bo on zrihtal... On nekako sodi ob bok mestne uradnice za KS, ki je sposobna na spletu vsem, ki si jo drznejo kritizirati, pokazati srednji prst. Oba sta lahko tudi del zgodbe o tem, kako so šli uradniki in uradnice za naš denar po svetu na izlet. In so porabili brezplačne kilometre namesto šolske mladine, na primer.

Do zdaj se nihče še ni oglasil na občini, da bi morda pojasnil, ali je to Senji&Trilarju (kot odgovornemu za vse) prav? Ali je to v slogu ljudem prijazne mestne uprave? In ali je v redu, da se (celo nižji) uradniki izpostavljajo na tak način javnosti? Kot je - na primer - mestni uradnik za šport postal član uprave nogometnega kluba!? Pa ne, da bi mu vnaprej pripisali slabe namene, le prej si tega ni upal ali smel, zdaj je očitno to mogoče. Navzkrižje inetersov? Že mogoče, a ne bodimo malenkostni, ko pa predsednik srbskega društva na račun obljub o občinskem denarju kar bankrotira svoje društvo?!

Napake delamo pa vsi in tega ne pišemo zaradi pogroma nad uradniki. Kdo ga bo pa izvedel? Morda šefi, ki so si omislili brezplačno parkiranje ob občinski stavbi, njihovi podrejeni pa naj na mesec plačajo parkirno mesto na bližnjem parkirišču? Je to zgled naše Senje in njenih šefovskih uradnic kjer je vloga Tanje Hrovat v slovitem nakupu podrtije v mestu zagotovo vredna pojasnila. Hja, pri Mohorju je bil občinski šoferček modro tiho, ko ga je moral (nezakonito) prevažati petek in svetek tja na Selo pri Žirovnici. Greh? No, ja ...malenkost.

In tako je to z malenkostmi med uradniki in uradnicami Senje Vraber. Je res mogoče, da ima Trilarja v rokah prav uradniški aparat naše občine, ki ostaja, župani pa se menjajo? Tudi to je ena od govoric na hodnikih na Slovenskem trgu 1.