Kaj pomeni iskanje sovlagateljev v kranjsko postajo? Kaj pomeni to za mestno politiko in kaj za naše žepe? In kaj je ozadje? Dejstva so jasna: izguba osebnega ugleda v aferi "promil" in politične podpore v aferi "častno razsodišče etc." je za debelokožnega Trilarja premalo jasno sporočilo: on bi še. S "projekti za dobrobit Kranja" kot je oznaka njegovega Cop(at)ka. In ko ga zasačimo s prsti v marmeladi pri nakupu podrtije za skoraj 200 jurjev, sporoči vsem: "smo se hecali", ker nakupa še ni, ker še delamo na zadevi....oziroma preprosto: če ne bi mediji zoprno brskali po zadevi, bi bilo vse mogoče potihoma uresničiti...

Postajo potrebujemo in želimo. In ustrezno, dobro rešitev tudi. Razlog, da mora biti ob šolah in bolnici, je bolan. Resnično. Kot je padel razlog, da se mora navezati na bodočo železnico, ker je tam ne bo. Kot je seveda floskula, da je to v načrtih. Ker se slednji spremenijo kot so se narisali. In je to stvar politične odločitve. Toda ob pozivu vlagateljem=promotorjem, se je treba prijeti za denarnico. Ker nihče ne ve, po čem so hruške: kje bo taka postaja, koliko bo stala ipd. Nesporno pa je jasno, da "biznis" za tem koristi morda nekomu, ki ga čaka le še dve leti službice na občini. Potem pa bo treba najti novega "botra" v Beogradu za volitve. Kajti možganski trust z delovnim naslovom "mladi za Kranj" morda še ni rekel zadnje besede in bo po Pernetu in Trilarju našel še koga, kak "svež obraz", kakega "neobremenjenega", kakega "uspešnega podjetnika", ki se ga bo potem nažrl, norel (kar bi še oprostili) in trezen razbil vse, kar so mu naredili: koalicijo in s tem oblast in verodostojnost.

Smehljajoči Trilar je za Kranj nevarno ponavljanje vzorcev, ki smo jim nasedli: podtaknejo nam nekoga, ki je lepo zapakiran - vsebina pa grozljiva. Zato je seveda mestni svet vendarle na potezi, da ne dovoli neverodostojnih mahinacij neverodostojne posadke z zelo verodostojnim našim denarjem. Da smo črnogledi in krivični? Pojdite v Tomšičevo pogledat, kako so nam želeli zapravi 200 jurjev. Kdor to zmore, mu tudi 20 milijonov ne bo težava. Naših milijonov, ne njegovih.