Volk sit, Milanu stolček? Ali: kravja kupčija z nezadovoljnimi. Ali: sporazum za vse dober? Ali: 360 evrov stane ponos vodstva KS. Pet svetnikov je z užitkom potrdilo, da Milan Klemenčič dobro vodi KS Kokrica. Eden med njimi se je tudi strinjal, da je Milan dober. Ime mu je Milan. Je kar sam zase oddal glasovnico podpore. A to je bilo pričakovati, ker se je vse zgodilo prej. Po telefonu: "Če ne boš aktiviral tistih podpisov, vam bom dal zelenico pa brcajte do mile volje!" Kajti: na seji je veljal sklep, da mora mladina plačati dva jurja Milanu za žogobrc. Izkazalo se je, da je Milan za petino kupil glasove nezadovoljnih krajanov: 360 evrov letne najemnine namesto dveh jurjev za 360 in še nekaj glasov krajanov. Domen Hvala je ravnal pragmatično: mladina je dobila nazaj zelenico za simbolično najemnino, Milana pa so stisnili za vrat z glasovi nezadovoljnih, ki seveda niso imeli pojma, da bo mladina trgovala: ti nam zelenico, mi umaknemo nezadovoljne. So jih res? Se to res da tako preprosto? To, da so samopašnega šerifa s Kokrice naučili kozjih molitvic, je jasno. Kaj bi se zgodilo na zboru krajanov, je težko trditi, a 400 nezadovoljnih je že nekaj...Tako pa so ostali tudi nezadovoljni lahko potolaženi: mladina je dosegla svoje, pri Čukovi se bo brcala žoga in Milan - tako pravi eden od šefov mladinske posadke - mora paziti na ton komunikacije! Hohoho: nesporni vladar, ki sam zase glasuje o zaupnici, mora pri mladcih zdaj paziti na jezik, trdi Blaž Medja. Drugače bodo podpisi spet aktualni...

Roko na srce: kompromis je dober. Milan se je zbal zbora krajanov in je skoraj v vsem popustil mladim, slednji so zbor krajanov zamenjali za miren žogobrc na zelenici kjer je še malo nazaj vrh občine želel bejzbol igrišče. Kaj pa smo se vsi ostali naučili? Krajevne skupnosti so s šerifi vseh vrst največkrat dejanska farsa. Kako je svet KS od junija do zdaj spremenil svoje sklepe, je smešno. Oziroma: logično. Da ne bi spodnesli Milana, je treba pač skleniti sporazum in vse bo šlo mirno naprej. Seveda so za vse tako ali tako krivi - mediji. Tako je javno rekel Milan in se smehljal Domnu kot bi ne mogla drug brez drugega. Sta se vse zmenila, uredila, dogovorila, trgovala.

Kaj bodo rekli tisti, ki so podpisali, da bo zbor krajanov, ostaja odprto. Jasno pa je nekaj: Trma poskrbi, da take kolobocije ne ostanejo skrite. Ker nas učijo o slasti in slabosti lokalne oblasti. In dokazujejo, da je vse mogoče. Predsednik Milan je zmagal tako, da je pokleknil. In fuzbalerji so zmagali tako, da so prodali nezadovoljstvo ljudi. Kokrica, vsa čast!