Tomaž Krišelj ne bi bil nikdar direktor gasilcev, če ga ne bi tja nastavil Boštjan Trilar. Ko sta februarja v bifeju športne dvorane na Zlatem polju tolkla viskije serijsko, se je za enega slabo končalo: Trilar je potem zapravil svojo kariero, Krišelj pa javnosti ni hotel pojasniti, kako se je lahko pijani župan spravil za volan in se zaletel kot Boštjan Trilar. Še manj je bil pripravljen pojasniti svojo vlogo pri tem in dejstvo, da se je s kraja odpeljal tako kot Trilar.

Zdaj so z občine sporočili, da imamo tri - heroje. Beseda je težka po pomenu, terja herojska dejanja. Rešiti človeka iz reke= herojsko, ni dvoma. Ampak: eden je človeka v vodi opazil, tekel po pomoč, ga spremljal v Savi - drugi je vanjo skočil in ga potegnil na suho kjer sta mu pomagala ostala dva. Tretji je - telefoniral. Heroj? Tako to gre, ko se začne iz človeškega dejanja delati zgodbo, herojstvo, samopromocijo. Kajti nekdo je sklical medije in nekdo se je oblekel v gasilsko uniformo za pred kamere. Heroj?

Pa ne glejmo dobrim dejanjem v zobe. Zmoti le dvoličnost. Ko se ga nažreš s prijateljem in si pri tem šef tistih, ki prijatelja pridejo (če je potrebno) rezat iz pločevine, si tiho. Ko pa pride druga priložnost, se nastaviš kameram, ker si heroj. A s herojstvom pri gasilcih je hudič. O tem pa Trma v naslednjih dneh.

Dogodku smo namenili dve naši rubriki oziroma tri. Ker je tako prav. In ker smo bili žalostni, ko smo dojeli, da Trilar ponovno uporablja svoj aparat za lepo podobo. Tokrat z napako o številu herojev. Ker šef gasilcev ni skočil v vodo, skočil pa je iz teniške v gasilsko uniformo.