Narcisoidnost je lastnost, ki je v politki pogosta. Javno življenje včasih koga izpostavi - potem pa se zgodi tisto, za kar Dalmatinci pravijo "prebacilo ga"! (prevod bi bil lahko: ni kos sam sebi). Da je direktor gasilcev dobil službo v javnem zavodu, ker je županov prijatelj, je nemogoče dokazati - a okoliščine in dejstva so že takrat Trilarjevo kadroviranje izpostavile. Pa smo mnogi rekli: vsak se pač oboroži s svojimi ljudmi. Potem pa je narcisoidnost Trilarjevega kroga odnesla koalicijo, vrednote, predvolilni program, povolilne obljube, etiko, naš razvoj...(seštevek je predolg). In postalo je normalno, da nam Trilar sporoča dobesedno vse (o sebi) in da njegov Cop(at)ek z otroki pride v vip prostor, da se pokaže, kdo sme in kaj sme. In je seveda logično, da prva med svetnicami odstopi in tega javno ne pojasni, ne odgovori, ne čuti javnost svoje funkcije. Ljudje so preprosto polni sebe, ker je narcisoidnost kranjske oblasti postala že sprevžena. Ko Trilarja zasačijo pri vsaj spornem, če ne koruptivnem projektu odkupa hiše za rušenje, ki se je ne da porušiti, so seveda krivi tisti, ki to razkrijejo. Priročno. Narcisoidnost pa se da zaznati med uradniki kjer tista, ki je odgovorna za krajevne skupnosti javnosti pokaže srednji prst, njen kolega pa proglasi javno za heroja - jasno - šefa gasilcev, ki je reševal življenje.

Oprostite: reševal? Kaj ni snemal s telefonom, kako njegov teniški partner res rešuje življenje? In to potem dal komercialni televiziji, da je herojstvo bolj avtentično. In smo res dobili heroja Kranja, ki je najprej poklical podrejene ali reševalce ali.....kogarkoli - potem pa s telefonom delal na samopromociji, ki jo je zganjal kar v gasilski uniformi? Je to etika, ki jo je Trilar prinesel ali pa je samo odmev njegovega narcisoidnega smehljanja? Kjer ni pomembna vsebina, je pa važen videz. Zunanji videz. Kjer je kravata bolju pomembna od človeka.

Etika prvega gasilca je torej dokaz, da ni bilo naključje, da sta s prijateljem županom pred Trilarjevo nesrečo tolkla viskije do onemoglosti in je potem to gasilec "pozabil", Trilar pa kot občan sam sebe kot župana spremenil v tragično posledico narcisoidnosti oblasti. Kje je torej ob in v vsem tem Več za Kranj? Kdo je do zdaj storil več zase kot za nas? In domala vsak dan pomagal k vtisu, da je za smehljajem narcisoidne oblasti praznina. In mi v njej. Kot plačniki, jasno.