Vaščan Primskovega, Stane Vojsk, je na televiziji povedal, da je bolan in da bo plačal zdravnika, če je treba. Pa ni treba, ker ga ni. Oziroma jih ni. In mi vsak mesec plačamo zato, da bi bili. Premalo? Nič? Napačnim?

To so odgovori na kaos v ZD Kranj. Ni Trma dovolj pametna, da bi poznala rešitev. Zagotovo pa je dovolj tega, da tisti, ki jih plačujemo, ne opravljajo dela. Na ministrstvu, v zdravstvu, zdravstveni zavarovalnici - ni pomembno.

Nekaj je res: spet smo glavni, Kranj spet nekaj šteje, sem hodijo ministri ipd. Novinarji so na preži. Žal je povod napačen - lahko pa je vsaj koristen: morda bodo zdravniki delali lažje in bomo mi (o)zdravljeni kot je treba.

Kranj nima bolnišnice (če porodnišnico kot mater problemov odštejemo), ima le bližnji Golnik. Bi si lahko predstavljali, da pričakovano novo regijsko bolnišnico dobimo tu, v gorenjski prestolnici? Lahko, če....ne bi bilo toliko tistih, ki bodo to zamisel (ministrovo?) rušili neprestano. Ampak: gospod Veternik, trajni direktor gorenjskega zdravstva (zavod) je imel lani na računu okoli 800 jurjev presežka. Se heca on ali mi? Denar je za zdravnike torej bil, ampak...

Dovolj bo teh "ampak". Mi smo bolni, potrebujemo zdravnike. Ampak še hujšo bolezen imajo vsi, ki zdaj obljubljajo, razpravljajo, ugotavljajo...reče se ji: neučinkovitost. Zato mora Stane s Primskovega seči v denarnico - pa še ni dovolj.