Več za Kranj je bila par mesecev nazaj največja stranka v Kranju (župan, podžupan, 8 svetnic in svetnikov). Danes je lupina kjer se skriva še Stranka Alenke Bratušek, ki dejansko v Kranju sploh ne deluje, zato pa bi rada vladala. Zakaj je največja stranka dejansko bila brez svojega kandidata, ko se je "ponesrečil" Boštjan Trilar, je njihova stvar. Ista stranka istega predsednika pa je nosila veliko odgovornost: avtobusno postajo bomo imeli pod okni porodnišnice in šole! V Stražišču bo (je že) pregrešno draga telovadnica kjer zdaj društva ne zmorej najemnin za dejavnosti popoldne, rokometnih tekem pa se zaradi zgrešenuh dimenzij ne sme igrati. Na Planini bo še ena taka telovadnica (isti scenarij, isti župan, isti partner...), krajanom oziroma sosedom pa srednji prst, kot se reče. In tako dalje in tako naprej - v lepšo prihodnost.

Pa je prišla: polomija na volitvah z županom, ki še v drugi krog ni prišel, je pa dober za ministra...!? In v mestnem svetu je pristal praktično edini iz vrha, Boris Vehovec. Prej obrtnik (mizarstvo je zgleda kovačnica kadrov a la predsednik vlade), potem politik (za lokalno rabo). Ko je že mislil, da bo namesto Trilarja postal kandidat za župana, so ga odžagali po mizarsko in zdaj je mestni svetnik skupaj s Trilarjem, ki pride na sejo ali ne (odvisno od dnevnega reda). Tretja v tej zgodbi je Damjana Piškur, ki je tik pred volitvami zamenjala jato. Njena slovita mesna stranka (največ biftka na želodec svetnika so nekoč pojedli) je skoraj izginila, lista ni smela na volitve, ona pa - k Trilarju in v mestni svet. Podpornica avtobusne tragedije na Zlatem polju je že prej odstopila kot šefica KS Zlato polje, ker je iz polnih pljuč preveč pihala Trilarjevim projektom v jadra! In mimogrede: ko je Mohorja Bogataja kot župana še podpirala njena bivša stranka, je njen cenjeni soprog zasluženo dobil službo na občini med - brat bratu - 100 in iveč kandidati. Da se ve, kdo je kje. Andrej Kert (sicer izvoljena v mestni svet kot nečlanica kake stranke) je med tem druščini že rekla - adijo.

Zdaj bo to izpadlo, da ne maramo Več za Kranj. Ne , ona ne mara nas. Ker so zapravili dobesedno vse: županske in lokalne volitve, pričakovane projekte in še kaj. Uganili ste: vse se je spremenilo, le vodja je pa ostal čeprav pravijo, da bo lokalni politiki pomahal v slovo, sedel v letalo in...Vidite: zato ljudje znorimo. Nekomu verjamemo, štiri leta si plačuje lep videz in sloves, potem pa štejejo svetnike kot mizar prste na eni roki. Temu se reče nateg. Ampak: tudi demokracija je to. Imajo toliko vpliva kot glasov. Ali pa si morda kdo čisto na vrhu misli, da ga imajo več? Da še vedno vlada in šahira z ljudmi? Da je še vedno njegov ego nad vsemi? Počakajmo, bomo videli.