Se še spomnite milijona in več fotogrqafij nasmejanega bivšega župana, ki ni zmogel sprejeti odgovornosti, ko ga je polomil? Se še spomnite zanimivih okoliščin njegovega odhoda, ko je zadnje ure izkoristil, da podpiše še kako zanimivo pogodbo? Veste, kako norijo starši otrok v Stražišču, ker za ure popoldanskih aktivnosti morajo plačati v "svoji" telovadnici visoko ceno, prej je bila pa precej nižja? To je plod "projekta" sorojaka, bivšega župana, ki nas stane vsak dan v mesecu 1 000 evrov iz proračuna za to isto telovadnico!? Ali 30 000 mesečno ali letno...pa saj to poznamo!

In potem isti bivši župan in sedanji mestni svetnik skuša v obrambo "svojega kadra" pri gasilcih ponuditi "trilerizme", ki jih je prodajal, ko se je še smejal kot župan. Pa se spomnimo samo nekaj zadnjih: ko je vse šokiral, da ne bo več kandidiral, je govoril o izzivih in seveda podjetniških izkušnjah ipd. Potem je mirno vzel iz proračuna še tri plače, ki mu sicer pripadajo, a vendar: kot nam je zatrjeval, ga komaj čakajo na trgu delovne sile, da svoje znanje proda tistim, ki ga potrebujejo. Čakamo...

"Trilerizem" hujše vrste pa je, kako je izpostavil še en "svoj kader", mestno uradnico Matejo Koprivec. Ona (tako je dal vedeti) je na njegovi strani. Ona se ni podpisala pri gradivu o gasilski tematiki. Ona (po trilerizmu na seji) se od tega distancira, ker je to nezakonito!? Halooo? Pod vse gradivo se podpiše župan in tudi pod to se je. Kot včasih naš bivši župan. Mateja Koprivec, pravnica, je res prišla na MO Kranj po Trilarjevi zaslugi, a si tega ni zaslužila: vpričo svojega novega nadrejenega je bila uvrščena na Trilarjevo stran. Žalostno: če je temu res tako, zakaj tega ni javno povedala? In če ni, kako se je počutila ob tej svojevrstni metodi predalčkanja?

Tako ravnanje je morda sprejemljivo, kadar vodiš občino in določaš, kako bo in kdo bo kje ipd. Toda mestni svetnik ne vodi več občine, a mu to očitno ni jasno: za obrambo svojega kadra je bil pripravljen žrtovati tudi mestno uradnico. In pri tem dodajamo, da sploh ni pomembno, ali se ona s čem strinja ali ne - odgovornost nosi Matjaž Rakovec, ki predlaga gradivo in se pod vse podpiše.

Zato ni čudno, da "trilerizmi" še pridejo na vrsto. Ker vendarle nismo tako neumni, da bi dol pojedli vse kar nam servira izkušeni in cenjeni podjetnik in mestni svetnik.