Lokalna politika? Brez veze! Lokalni politiki? Brezvezniki! Lokalne teme? Brezvezne.

Napaka. Tak odnos nas lahko pripelje do tega, da nam pred nosom zraste stolpnica in ukrade sonce. Da se vse življenje vozimo po slabi cesti od doma. Da otrok ne more v vrtec. In tako naprej... Lokalna politika je še kako pomembna in ljudje, ki jih izvolimo tudi. Ker dejansko ne odločajo o tem, ali se bodo udarili Američani in Kitajci, ampak o tem, kako živimo.

Rojstvo "Male koalicije" v mestnem svetu je logična posledica želje po vplivu. Barbara Gunčar je svetnica že dolga leta in ve, kako se je borila proti Borisu Vehovcu (bivši podžupan Več za Kranj), ko je branila zelenico na Kokrici pred dobesedno uzurpatorskim poskusom, da lokalni mladini vzamejo fuzbalplac. In zato je razumljivo, da želi s 4 povezanimi svetnicami in svetniki doseči več. Andreja Kert je samo kratek čas sedela "pod Trilarjevo zvezdo" in potem hitro odšla: preprosto ne želi dvigati rok za nekaj, kar ni skladno z njenim prepričanjem. In prej močnejši Desus in PLS sta ostala pri enem svetniku, skupaj pa so zdaj 4. Le eden manj od vodilne SD, le dva manj od največje SDS in tako dalje, če se gremo matematiko.

Se spomnite, kako smo pred 4 leti "izgubili" veliko koalicijo, ko smo Trilarja kot župana etike in vrednot ujeli s prsti v marmeladi? Ja, takrat se je dejansko razkrilo, kako je z vrednotami, če jih predpisuješ drugim. Tudi Igor Velov je zdaj v takem precepu in žal še ni zmogel javnosti sporočiti, kaj in kako in zakaj. Pa s(m)o ga izvolili v mestni svet in državni svet: takrat je znal dvigniti glas....

Trmatorji ne moraliziramo, ker delamo napake, smo tudi neobjektivni in pristranski ipd. Tega sicer nočemo, a se zgodi. Zato je ključno, ali nam bralci verjamejo. Po triletni abstinenci lahko mirno rečemo: še bolj bomo brani....ne zaradi nas, zaradi Kranja, Kranjčank, Kranjčanov.