Park vrednot v Kranju (pri parkirišču Sava) je bil ena tistih pogruntavščin Boštjana Trilarja kjer je lahko do izraza prišel dvorni oblikovalec Aljaž Primožič (po naključju kandidiral z mamo vred na listi Več za Kranj leta 2014) katerega opus lahko najdete, če brskate, kaj vse je potem občina Kranj plačala podjetju ipd. snovalca Parka vrednot, ki ga je vehementno odprl in pokazal podžupan Trilarjeve dobe Boris Vehovec. Pisalo se je leto 2016, park je bil predstavljen kot delo prostovoljcev, zastonj.

Pisalo se je leto 2018, ko je Boštjan Trilar vrednote v Kranju zakopal najglobje do zdaj. Etični kodeks kot vsebina, podlaga in smisel tega, da je prišel na oblast, je postal smešnica ob prometni nesreči v pijanem stanju in ostalih cvetkah. Park vrednot smo še imeli (in imamo) in je vsem na ogled, pogodba s Floro Sport pa je zajemala druge posle ni bila tako javna in vsem na ogled. A dovolj, da jo je videla država v podobi novega ministra za javno upravo in njegovih uradnikov, ki zdaj terjajo od novega župana da popravi "greh" prejšnjega. Minister Medved lomasti po kranjski Flori in kaže posredno s prstom na vse, ki so pogodbo podpisali. Trmator si šteje v čast, da je nekoč upal pisati o dimnikarski zgodbi kjer smo na koncu eno telovadnico plačali dimnikarju, ki ga je župan Mohor Bogataj spodil nezakonito. Zato si upamo tudi zdaj zapisati samo eno: če je podpis na pogodbi pokril kako svinjarijo iz te pogodbe, ne bomo plačali več niti centa. Ampak naj to naredi tisti, ki je za to odgovoren.

Novi župan verjetno še ni podpisal dovolj pogodb, da bi že imeli tak odziv. Zanesljivo pa ni hotel podpisati ustoličenja "Trilarjevega gasilca". Razlogi so na moč podobni: smrdelo je po kadrovski kuhinji. Zdaj mu tega ni treba več storiti, enega okostnjaka iz omare prejšnjega župana ni več. Oziroma: posledice bo treba še videti in sanirati.

Podpis župana je na vseh občinskih aktih. Odgovorno in pomembno početje je, ko pero zaškrta po papirju in zato je pogodba o sajenju rožic zgovoren dokaz, kako je treba milijonske pogodbe vzeti pod drobnogled kot je Trilarjev podpis vzela država.