Če je Igor Velov začasno poniknil po škandalu, je "izginjanje" politikov v Kranju kar stalnica. Se morda še spomnite nesojene županje Hermine Krt, ki je poskusila tudi na strankarskem političnem parketu in ji je spodrsnilo!? Izginila kot kafra, politike niti povohala ni več. Tdu Damijan Perne, izdelek iz laboratorija "Mladi za Kranj", je po županstvu še malo sekundiral Boštjanu Trilarju, potem pa - še pokadilo se ni za njim! Če se spomnimo daleč nazaj, je prvi župan po osamosvojitvi Vitomir Gros naredil politično kariero, a jo tudi prekinil in v javnosti se pojavlja redko - zagotovo pa njegova politična aktivnost ni več živahna kot nekdaj, ko ga je poznala vsa Slovenija.

Hecen primer imamo tudi zdaj. Izginjanje uprizarja bivši župan Boštjan Trilar, ki ni več predsednik lastne stranke in kot svetnik na seje hodi precej selektivno (če gre za njegove kadre in stolčke, je še kako prisoten). A vzporedno z njim je tragičen lik tudi bivši podžupan Boris Vehovec: najprej so ga mnogi videli kot kandidata za županski položaj, a so ga v Več za Kranj dobesedno odžagali zaradi igric z Iztokom Puričem in Alenko Bratušek. Zdaj pa bivši podžupan niti predsednik Več za Kranj ni (z)mogel biti! Če pomislimo, da so "izginili" po volji volivcev prej vidni mestni svetniki iz SMC (Šušteršič, Terplan - celo bivši podžupan), potem je jasno, da s(m)o ljudje še kako potrošno blago, zlasti v politiki.

Na nasprotni strani izginotij politikov kranjske scene pa so "novi obrazi". V liku in delu Matjaža Rakovca se je to na volitvah uresničilo, a tudi Ana Štromajer (Levica) ali pa skupina okoli Zorana Stevanovića so novinci na sceni, ki ni tako pod sojem žarometov kot državna, a za nas je pomembna. Duško Krupljanin, ga poznate? Nov obraz, ni dvoma. In še bi lahko naštevali.

Po uporabi odvrzi, piše na embalaži. Na politikih tudi. Eni so "potrošeni", drugi razočarani, tretji so razočarali. Izginjajo in mnogih se niti spomnimo ne več. Pa Kranj potrebuje dobre, prodorne, sposobne ljudi. Nove in stare, če jih tako označimo. A za mnogimi jokali ne bomo, kajne?