Tragično za gorenjsko prestolnico je, da rešujemo take zagate kot je promet od Šenčurja sem kako desetletje prepozno. Vmes smo gradili trgovske centre, ki privabijo množice in pozabili, da se bodo po tej cesti vozili k priključku na avtocesto tudi tisti, ki se vozijo iz škofjeloške smeri...Kaos! Čakanje! Živci!

Zdaj imamo svojih pet minut. Legenda pravi, da je nekdanji osamsvojitelj in kasneje minister Jelko Kacin "popi.dil" in je zato nastalo krožišče in odcem z avtoceste ipd. Se mu je pač mudilo domov dokler ga nam ni vzela tujina (in ga bo kmalu vrnila). Zdaj se iz Kranja vozi v Ljubljano Alenka Bratušek, nesporno in neposredno odgovorna, da ne bo razširjeno krožišče zadnji priboljšek za ta konec Gorenjske z državne mize. Res, ona se vozi čez Savski otok in na Kranj Zahod, a zagotovo ji je jasno, kaj se vsak dan dogaja med Šenčurjem in Kranjem.

Trapasto bi bilo, če bi zapisali, da to, kje in od kod in kam se vozi ministrica, ki odloča o novogradnjah take vrste, nima nobene veljave in nič ne šteje. Trapasto bi bilo, če bi zapisali, da samo to šteje. Ne, malo drugače je res: gospa Alenka je hotela v Kranju svojega župana in se politično poročila z bivšim županom. Ni jima uspelo, a med kampanjo smo neprestano slišali o izboljšavah v Kranju.

Zdaj so stvari na svojih mestih in komaj čakamo, da se kaj korenitega spremeni v odnosu države do Kranja. Ste pozabili, da je to tisto mesto (prosto po Trilarju), ki v štirih letih ni naredilo niti enega samega velikega in pomembnega projekta - načrtov pa je za cele omare? Ste pozabili, da mi osnovne probleme rešujemo šele zdaj, ker smo vedno ugotavljali, da Sava dol teče.

Vnaprej hvala Alenki in vsem ostalim, ker bomo to mnenje spremenili. Štejemo, kdaj....