Aleš Sladojević je svoj politični vrh dosegel kot direktor mestne uprave župana Damijana Perneta potem, ko so on in Sike (Darko Vidakovič), Jakob Klofutar, Igor Velov in ostali iz Mladi za Kranj napravili prvo politično senzacijo po zmagi Vitomirja Grosa na županskih volitvah po osamosvojitvi. Pošteno so šli na živce "oldboysom", ki so takrat še vedrili in oblačili v Kranju, a politične kariere so se vsem, razen Igorju Velovu, ustavile v Kranju. Le slednji je postal državni svetnik, a po zadnjem incidentu se zdi, da gre tudi njegov politični meteor v zaton....

Mladi za Kranj so vešče kolobarili tudi v LDS, Zares in kasneje v Več za Kranj in drugih strankah, listah ipd. Vzporedno pa so že zdavnaj pogruntali, da gre politika z roko v roki z biznisem - postali so lastniki in solastniki različnih podjetij. Še vedno po Kranju krožijo čveke o tem, kako so študentom izpulili njihov študentski servis in potem je šlo samo še navzgor. Zanimivo: nikdar niso izpustili kranjske scene iz rok in Boštjan Trilar je izdelek "made in Mladi za Kranj etc." In ni treba slepomišiti: odločilno vlogo je igral pronicljivi Aleš Sladojević, vedno je bil operativno zraven Jakob Klofutar. Kakšne so vezi med njimi, ni pomembno kot tudi ni pomembno, da se je Sladojević preselil v srbski Beograd.

Pomembno je, da je podjetje iz Londona (zasnoval naj bi ga diplomant Oxforda in izredno bister človek) s podružnico v Sloveniji zdaj ogledalo njihove uspešnosti. Veliki so postali pri posredovanju delovne sile, digitalno družbo prihodnosti pa spoznali za svojo preko Leanpaya. Značilno se - razen Velova na svoj način - neradi izpostavljajo, a pameti jim ne manjka.

Lahko smo jim zavistni, lahko jih ne maramo, lahko imamo svoje sodbe in ocene - nikakor pa ne gre prezreti, da je to kranjska elita. Spomnimo se bitcoin milijonarjev iz Kranja in slika je zaokrožena. Če je z njimi Janko Medja, potem ni šale: gre za biznis de luxe! Čestitamo.