Prijatelja spoznaš v nesreči - partnerja, ko ga rabiš! In tako je konec ugibanj v kateri mednarodni korporaciji bo bivši župan Boštjan delal. In kaj bo delal. In kdo ga bo zaposlil. Rezultat je zanimiv: če je prej Aleš Sladojević svetoval Boštjanu Trilarju, je zdaj njegov šef /prokurist.

Prav je tako. Da si ljudje pomagamo, tudi s Trmo je tako: brez sodelovanja in pomoči in še česa, ne bi bila tam kjer je in taka kot je. Vsi potrebujemo pomoč in sodelovanje, zato lahko cenimo tudi to, da je Boštjan Trilar pristal pri "svojih" in ne bo na cesti.

Ne vemo, ali bo združba politikov&podjetnikov v prihodnje znova hotela imeti svojega župana kot so to storili s Trilarjem, Pernetom. Zakaj pa ne? Znajo in uspešni so. Prav pa je, da se zavedamo, da je tudi Kranj mikrokozmos Slovenije kjer se politika prepleta z interesi in poslom in še čem.

Kranj je z zgodbo o zaposlitvi Boštjana Trilarja dokazal, da je najmanj v rangu Ljubljane, Maribora, Kopra. Kjer so sprege politike in poslov bile bolj znane. Zdaj imamo v Kranju "novo elito" ljudi, ki so začeli iz nič. Lahko samo še enkrat zapišemo: čestitamo in seveda čakamo - morda bodo zopet dočakali dan, ko bodo tudi (politično) vladali...Kajti oblast je slast.