Smo mu za lepe denarje nekam zlezli? Se sončimo v njegovi senci? Smo se prodali županu, občini, eliti? Je Trma trobilo ali kaj drugega?

Odgovore bo dal čas. Zanesljivo pa je nekaj: trmasto bomo skušali nadgraditi tisto, kar smo delali do zdaj. Želimo, da nas "klika" vsak dan tisoče uporabnikov. In pri tem ni pomembno, ali so rdeči ali črni (politično), mladi ali stari (generacijsko), pomembno je le, da kaj zvedo o Kranju in ljudeh. Iskreno je pri tem samo eno: navezanost na to okolje kjer smo doma.

Objektivnega poročanja žal ni. Vsakdo doda osebno noto. Farsa o "nepristranskosti" je pač meglena zavesa, zadaj pa so interesi. Treba je svoje interese poznati, prepoznati in priznati. Se lahko Kranj premakne naprej, če smo preprosto bolj odkriti? Če se ne skrivamo, ampak nas veseli sodelovanje pri dobrem.

Zato bo čas pokazal, kdo smo in kaj smo. Kot do zdaj: začeli smo okoli Božiča 2011 in pisal in bral je Trmo en sam. Po toliko letih in milijonih klikov na Trmo, smo odločeni o Kranju povedati vse. Zato smo ponosni na dejstvo, da nas povabijo k sodelovanju. Če kdo misli, da nas je kupil, bo ponovil napako iz preteklosti, ko so Trmo skušali utišati na vse načine. Če kdo misli, da nas je ustrahoval, se moti še bolj. Če kdo misli, da ne bomo boljši kot do zdaj, naj bere Trmo in se prepriča.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, Trmator