Štajerci pa držijo skupaj! Primorci znajo stopiti skupaj! Gorenjci - vsak za svojim plotom ne poznajo skupnega nastopa. Tako pač je v naši stvarnosti, naši politiki. Imamo gorenjske ministre, imeli smo gorenjsko predsednico vlade, imamo gorenjske poslanke in poslance - skupnega nastopa pa je premalo. Ali ga ni sploh nič. Preprosto: ni skupnega interesa.

V KS Kokrica v mestni občini Kranj so svetniki različnih strank in list stopili skupaj. Za zgled. Morda ne bodo uresničili vsega, a skupen glas šteje več kot posamezen. Preprosto je na oko, v resnici pa očitno za Gorenjsko zapleteno. Ker mnogi (tudi v politiki) pozabijo na svoj Kranj in kraj, ko se peljejo mimo Jeprce proti Ljubljani.

Umetnost sodelovanja v politiki, je umetnost povezovanja za skupen interes kjer je lahko zajet tudi povsem posamičen cilj. Bomo imeli boljšo cesto od Brda do Mlake? Bomo imeli razvpito sosesko pri Kokrici? Odgovore želijo dati tisti, ki s(m)o jih ljudje izvolili. Dober primer je dokaj skupen nastop Irene Dolenec (NSi) in Bojana Homana (SDS) glede vrtca v Bitnju, a prakse in uspšenih projektov te vrste skoraj ni.

Županu oziroma vladajočim je lažje, če se svetniki povežejo kot če prihaja vsak s svojimi idejami, projekti, zahtevami. Bomo videli, ali bo taka praksa lastna tudi drugim oziroma ali bomo končno dojeli, da imajo slabo cesto vsi svetniki nekega okolja, ne samo tisti iz moje ali tvoje stranke.

Pravijo, da smo Gorenjci individualisti. Da okopavamo svoje vrtičke. Pa da vidimo, če je lahko drugače.