Poletno gledališče sredi mestnega jedra bo sredi poletja zaprlo vrata za mesec dni. Po odločitvi Tomaža Štefeta, direktorja zavoda, ki naj bi spodbujal turizem in kulturo!? ALi zato, ker "gremo vsi na morje"!? Ali zato, ker iz leta v leto isti direktor pametuje o razvoju turizma (in šteje korejske nočitve, ki Kranju ne prinesejo niti centa) in vztrajno odbija iz mesta še tiste, ki so prišli na Kranjsko noč ipd. In bilo jih je na tisoče. Ker preprosto ne razume, da je za zabavo potrebno imeti tudi veselico, a tudi ustrezen poletni program. In tega nima kljub MBA izobrazbi direktorja, ki je kranjsko dogajanje uspel poleti spremeniti v nekaj, kar nimas repa in glave in tudi tistega vmes ne.

Koliko nas stane direktor in koliko zavod? Kolikšen je strošek zaposlenih in kaj delajo vse dni po 8 ur na dan? Kakšni so učinki? Kranjske rove in tudi Smenj Prešernov je direktor podedoval, dodal ni resnično nič. A med tem je uspešno uničil poletne zametke dogajanja, ki ga očitno dober mesec sploh ne bo.

Maribor in Ljubljana imata festivale, mi pa ne zmoremo niti ene ideje ali projekta, da bi Kranj približali poletnim dogajanjem po Sloveniji. Če smo proti veselicam a la Kranjska noč, ne vem. Vsekakor smo uničili eno srečanje meščanov in obiskovalcev. In za povrh: kaj imamo od zavoda, ki naj bi ponujal kulturo skupaj s turizmom to poletje? In koliko nas ta ničla ali malo več od tega stane?

Za Kranj je poletje končano v začetku julija. Ali pa ga je konec za tiste, ki nimajo ne energije, ne znanja, ne volje, ne idej za kaj več? Povabljeni na stran Visit Kranj - ogledalo, česa nimamo!