Maja je mesec premočno obeležil Igor Velov, ki je bil v slovenskem merilu najbolj znani Kranjčan. V juniju je bila gneča velika med moškimi in nismo našli Kranjčanke, ki bi v tej konkurenci vzbudila toliko pozornosti. Mira Vodana ni več v NK Zarica kar je res posebnost, ker je bil desetletja šef nogometa in še česa v kanjonu Zarice. Tomaž Krišelj je odšel potem, ko mu ni uspela politično-kadrovska igra kjer je bil boter bivši župan Boštjan Trilar. Na koncu je obveljala volja nove oblasti, ki kot vsaka kadrovsko kuhinjo vodi po svoje. Če dobro ali slabo, je eno vprašanje - drugo pa tole: od kod predrznost novemu županu vsiljevati svojega direktorja, vedo samo igralci v zakulisju. Aleš Sladojević je "master maind" mnogih dogajanj v preteklosti, zdaj je nase opozoril kot delodajalec bivšega župana in skupaj z "mladimi za Kranj" uspešen podjetnik. Za povrh je po njegovi ovadbi sodišče odločilo, da dva akterja iz slovite afere "poravnava" sedita v zaporu!

Svoje mnenje sporočite ali pa glas oddaje na naš začasni elektronski naslov miran.subic58@gmail.com. Prenova Trme je namreč čisto zares v teku in spletnik bo tudi z akcijami kot je Klicaj še naprej ostal najbolj bran medij te vrste v tem okolju. Dnevno se po novice odpravi redno kar okoli 1000 Kranjčank in Kranjčanov in tudi drugih.

Klicaj ni kako ocenjevanje, je samo poudarek ljudem, ki se izpostavijo in opozorijo nase. Res bi radi, da bi se več Kranjčank našlo v našem izboru, a tokrat žal ni nobene. Pa več sreče skozi poletje, ki bo še dolgo in - vroče. Tudi na kranjski sceni kjer je Trma tista, ki razbija ustaljene obrazce novic in njihovih posledic. In končno in zares: bomo bolj moderni, bolj v korak z napredkom spletnih medijev in še čem.

Kmalu in za Kranjčanke in Kranjčane.

Miran Šubic, urednik Trme