Kot je v pogovoru za Trmo povedal politik (prej), podjetnik (zdaj), človek iz ozadja (vedno) Aleš Sladojević, si Kranjčani dejansko najmanj želimo, da bi bil Kranj "pravo mesto". Primerjava: pojdite v Maribor in v prvi gostilni povejte, da je NK Maribor "brez veze" in boste videli odziv. Pri nas pa je drugače: mi smo vsi navijači drugih klubov iz drugih mest in zato je moška košarka na psu, vaterpolo daleč od nekdanje slave, rokometa ni, odbojka in nogomet imata prebliske, hokej je ujetnik slovenskih danosti ipd. itd.

Pakoga to briga! - je odziv večine. Zato sploh ne preberejo športnih novic (tudi na Trmi), ker to nima nič povezave z vrtičkom okoli hiše, novim avtom, potovanjem...to je "kr neki". Dokler bo tako (in je tako), je težko. Poskus, da bi s klubi z imenom Triglav povezali, je stara zgodba. Že v socializmu so imeli celo enotno grafično podobo. Zdaj nimajo nič od tega. Ustanavljanje in dobesedno belfiranje raznih športnih zvez in podobnih združenj je bilo od nekdaj priljubljen hobi za športne birokrate in samo spomnimo se časov raznih "čudežev" (spremeni eno črko) v kranjskem športu, da o tipih "ješ tlele" (priimek vam bo prišel na misel hitro...) ne pišem. Ključno: manjkal je interes, vsebina povezave.

Okvir je mesto Kranj. Kot ima Barcelona Barco, ima Kranj Triglav. Smešno? V tem je bistvo: ker nam je to smešno, ne zmoremo niti koraka naprej. Si predstavljate, da se odločimo za "športni referendum" in za začetek vsak meščan in meščanka prisvpeva 1 evro in smo vsi člani kluba Triglav, združbe Triglav v vseh športih - pa imamo 50 jurjev za začetek delovanja nečesa, kar lahko predstavlja in pooseblja Kranj. Tudi Gorenjsko, posredno.

Jutri naj bi klubi z imenom Triglava podpisali "pismo o nameri". Namere so bile do zdaj žal bolj v slogu "vsak zase" kot pa v slogu "skupaj smo Triglav, močan Triglav". Kranj nima identitete - to je dejstvo. A se je ukazati ne da. Desetletja so minila, ko se nas je poleti več kot 1500 zbiralo na vaterpolo tekmah in smo navijali za Triglav. Danes se žal v prvi nogometni ligi zbere kdaj tudi le 150 gledalcev.

To je izziv za vrtičkarje (politične, športne in vse druge). Kranj=Triglav,Triglav= Kranj (predlagan slogan)