Boštjan Trilar, Drago Corn, Albin Traven itd., primite se za "tošelne"! Gasilska zgodba dobiva epilog na sodišču, (za zdaj in neuradno) Trma dobiva ekskluzivno potrdilo, da je bil postopek s katerim je bil potrjen kasneje odstavljeni direktor Tomaž Krišelj (Trilarjev sotrudnik v Več za Kranj), napačen, nezakonit, sporen ipd. Preprosto to pomeni, da je tožnik (neuspeli kandidat) Matej Kejžar imel prav, ko je tožil zaradi napak v postopku, ki ga je vodil Drago Corn, režiral pa Boštjan Trilar.

Kdo bo zdaj ali v prihodnje pokril stroške, ki bodo nastali? Morda mestni svetnik NSi Albin Traven, ki je tako vneto potrjeval, da stoji za postopki razpisne komisije Draga Corna? Morda slednji ali pa kar bivši župan Boštjan Trilar, ki je svet enkrat celo uspel prepričati, da so potrdili direktorja, ki to ne bi smel postati?

Zagotovo bo najbolj krivično, če bo segel v občinsko blagajno Matjaž Rakovec, ki je po nasvetu nekaterih in s svojo odločitvijo preprečil škodo, ki bi jo zdaj imeli: nepravilno voden postopek izbire direktorja, ki bi sedel na svojem stolčku. Kolobocija! K sreči se novi župan ni dal speljati bivšemu na tanek led in je ustavil odločanje oziroma ni dal svojega podpisa za početje skupine, ki je skušala še naprej gospoda Krišlja ohraniti na stolčku...Mimogrede: njegova dediščina je tudi tožba dobavitelja za 100 000 evrov na račun kranjskih gasilcev....izid še ni znan.

Prav bi bilo, da se kdo (če bo naša ekskluzivna in še neuradna novica postala pravnomočna odločitev) Kejžarju opraviči. Ker so ga izigrali kot so poskušali izigrati mestni svet in javni zavod in vse nas. Gasilec, ki je dolga leta deloval v praksi, v ognju in ob nesrečah in reševanjih, ni bil tiho. Ni dol požrl servirane jedi v kuhinji Boštjana Trilarja in njegovih kuharskih vajencev. Zdaj pridejo računi na vrsto.