Ali veste, da nekdanji politik (zadnji predsednik LDS v Kranju) Zmagoslav Zadnik kot podjetnik oddaja telovadnico v Stražišču kjer je nekoč sedel v organih šole in se - kajpak - zavzemal za novo telovadnico? Zdaj je njena cena taka, da otroci (oziroma jezni starši) ne zmorejo plačati ur za popoldansko veselje mladih športnikov! Tako se sklene krog v življenju in zato ni čudno, da smo ob gromko najavljenem odstopu od kandidature za župana Boštjana Trilarja pričakovali marsikje, ker - kot je sam trdil stalno - so na vrsti podjetniški izzivi na višji ravni. Pa je pristal v bistvu pri svojem šefu volilne kampanje (ali vsaj enemu vodilnih) Alešu Sladojeviću - uspešnemu podjetniku!? Človek obrača, bog obrne - so rekli nekoč (in velja še zdaj).

In so tako pri cerkvici (res je lepa, prava vaška...) nastali dvojčki, ki jih je postavil sokrajan, mestni politik Bojan Homan. Ki je podjetnik postal po tem, ko je pri Voklem točil bencin v avte, nato pa dobil v koncesijo bencinski servis. Zaradi podjetniških sposobnosti in ne morda zato, ker je takrat "njegova" SDS obvladovala državo in z njo tudi državnega trgovca z bencinom, da bo jasno. In tako je naš svetnik postal tudi graditelj, nepremičninar ipd. kot se reče podjetnim, ki najdejo zemljo, ki je zazidljiva in veselo gradijo.

Naš župan Matjaž Rakovec je vodil eno največjih ustanov pri nas, zavarovalnico Triglav. Podjetniško je svojo poslovno žilico izživel še marsikje. Ko je bil izvoljen, je bilo to za mnoge razlog, da so dali zanj svoj glas, drugi so zmajevali z glavo: občina ni podjetje! Sam je javno prikimal, da je krmarjenje med našimi milijon predpisi v javni upravi oziroma županovanje bolj zahtevno od vodenja zavarovalnice kjer je bil zelo uspešen (če sodimo po dobičku v njegovem času).

Presenečenja pa so sol življenja: če sledimo dogodkom, ima bivši gospodarstvenik in finančnik Matjaž največ dela s tem, kar mu je (slabega, žal) zapustil novi podjetnik Boštjan. Pri rešitvah potrebuje tudi glas politika in podjetnika Bojana, mestnega svetnika. In o vsem tem piše nekdo, ki je postal podjetnik, ker ni več želel pisati za podjetnika in ga plačuje (tudi) politik. Svet je čudovit, kajne ?