Da je Boštjan Trilar kot župan vsaj dve parkirišči začel graditi brez dovoljenj, je znano in potrjeno. Stara Sava in Huje sta to. Kasneje je dovoljenja pridobil, vsaj na Hujah pa je parkirišče (po njegovem nujno in odlično) "požrlo" hribček za sankanje otrok iz bližnjih vrtcev in drugih. Zdaj se je izkazalo, da je pod res norim izgovorom, "da ni denarja" občinski pravnici naročil, da Kranj ne bo odkupil smešno poceni zemljišč iz stečajne mase Gradbinca. Za manj kot 10 jurjev je dopustil, da so zemljišča pristala v rokah zasebnice, podjetnice ipd. - ki jih zdaj prodaja za štirikratnik (in več) te cene. Ugotovitev je na dlani: v interesu občine je, da jih kupi. Kako? Če pa Trilar v slogu svojih trilerjev ni videl nobene koristi? Ali gre zdaj za korupcijo in bomo komu priskrbeli lep zaslužek?

Mojster za parkirišča ga je preprosto polomil. Sprejel je odločitev, ki je omogočila, da nova lastnica posredno vpliva na vrtec, njegovo delovanje in sploh dogajanje na Planini Jug. Krajevni svetnik je ogorčen in ne more verjeti, kaj se je zgodilo. Tudi mi ne moremo verjeti, da je to tisti župan, "kiga v življenju čakajo podjetniški izzivi", ni pa prepoznal jasnega interesa za zemljišča, ki so za vrtec in občino še kako pomembna.

Pa saj gre samo za nekaj deset jurjev, kdo bi se sekiral in jezil? Je res temu tako? Se spomnite afere "poravnava" zaradi katere sta zdaj dva v zaporu, Kranj pa ob 620 000 evrov? To je dediščina Mohorja Bogataja in Trilar je svoj politični vzpon in vladanje gradil na tem, kako drugačen je? In zdaj tole: obseden s parkirišči ni kupil dobesedno zastonj parkirišč? Zadeva smrdi do neba po nesposobnosti ali - kot trdi svetnik s planine - po korupciji. Mi ne obsojame, ne presojamo, ne obtožujemo - toda sedanji mestni svetnik, ki tako rad govori o času svojega vladanja v superlativih, naj zelo dobro pojasni svojo župansko odločitev. In potem kot mestni svetnik odstopi ali pa donira Kranju 40 jurjev....

Mučno je, da vsak naslednji župan (bo tako tudi po sedanjem?) mora popravljati zmote in napake. Še pomnite Trilarjeve nastope, ko nam je dopovedoval kako drugačen da bo in je? Grozljivka + triler!