Škandal v zvezi s pogodbo o vzdrževanju kranjskih parkov in zelenic šele prihaja na dan. Čeprav je prejšnji župan in sedanji svetnik vedel, da že ima naslednika, je sredi decembra podpisal pogodbo, ki so jo državne ustanove dobesedno - raztrgale. Ministrstvo za javno upravo in državna revizijska komisija sta opozorila na "luknje", ki smrdijo po korupciji, nepoznavanju ali zlorabi zakonodaje.

Na primer: ponudnik najprej odda ponudbo za 250 jurjev...potem pa jo nenadoma poveča na 500 jurjev (številke so dokaj točne). Zakaj in kako? Vmes se nekdo "znebi" drugega ponudnika in zdaj cena ni več vprašanje.

Na primer: ponudnik je davčni dolžnik in zato ustanovi novo podjetje in se tako prijavi na razpis kranjske občine ter - zmaga. Čeprav je vsem jasno, da to ni dovoljeno, da država to izrecno prepoveduje.

Na primer: reference na razpisu se za "odpikanega" ponudnika obravnavajo po enem, za "ta pravega" po drugem ključu. In kot pravi krčmarica v Cvetju v jeseni: "Kjer so pravi ljudje, gre vse prav....", je razpisni izid znan in podpisan.

Zdaj vse korake prepuščamo novi kranjski oblasti, mestnemu svetu, županu. Ne zato, ker smo žal morali Boštjana Trilarja v zadnjem času omenjati neprestano in vse skupaj izpade celo kot gonja proti bivšemu županu. Zato, da končno vemo, kdo nam je delal škodo in kakšno. Če so nekupljene parcele na Planini zdaj dražje za 40 jurjev, zna biti posledica pogodbe o zelenicah mnogo hujša za naš proračun. Kdo je imel interes izbrati koga? Kdo je za koga prirejal ali vsaj spreminal razpis? Kdo je pozabil na veljavne predpise? In ključno: kdo je imel ali ima od tega korist?