Politika v demokraciji pomeni, da 51 odstotkov lahko 49-tim odstotkom "dela kar hoče" oziroma - izglasuje. Tako pač to je, treba je zdržati in čakati, da boš ti imel večino. Obenem pa politične koalicije pomenijo glasovalni stroj za doseganje političnih ciljev. V Kranju prejšnja 4 leta župan ni imel takega stroja potem, ko mu je sam ugasnil motor. Sedanji župan koalicije (še) nima, a zdi se, da jo na izredni seji in tudi sicer ne potrebuje.

So namreč trenutki, ko moramo biti vsi koalicija. Ko moramo meščani in meščanke Kranja pozabiti, kako nam bije srce politično, ampak utrip meriti - človeško. Preprosto nam ne sme biti vseeno, če je nekdo s svojo neodgovornostjo, neznanjem, aroganco zakrivil nekaj, kar vsi plačamo. Pranger je bil včasih zato, da so take tja privezali. Danes temu ni tako, a ravnanja je prav tako treba izpostaviti in ljudi, ki jih storijo tudi.

Kaj je pri vsem najhuje? Imamo opravka z ljudmi, ki preprosto ne zmorejo niti trohice samokritike. Narcisi politične stvarnosti so ena najhujših nadlog za nas, navadne ljudi. V nekem trenutku postanejo polbogovi, samozadostni arogantneži. Nočemo še enkrat več ponavljati, kdo je "kriv" za to, da v času dopustov nov mestni svet mora zasedati, da bi jutri nek vrtec imel parkirišče. Nočemo kazati s prstom na ravnanje, ki je res specifično za Kranj in vse nas: tako malo nas stvari brigajo, tako malo se nas dogodki dotaknejo, da veljaki počno kar pač počno, mi pa plačujemo.

Je politika v Kranju zrela, da temu napravi konec? Ne vemo, nova zasedba je komaj dobro začela kazati svoje učinke, navade, kriterije. A kljub vsemu si upamo zapisati, da je oblastnikom treba počasi in zanesljivo pokazati, da smo lahko občani in občanke ena sama stranka: tista, ki ne prenaša vsega kar si politični narcisoidni povzpetneži dovolijo. Pričakujemo preveč? Bomo videli.