Tri ure za pustno nedeljo stoji leži vas, pa ji pravijo mesto....Ime je vasi Butale. (Fran Milčinski, Butalci, stran 5)

Tri ure za dobrim okusom stoji mesto, ki ima nekaj kupov zemlje, pa jim pravijo park. ....Ime je mestu Kranj. (24.7.2019, sredi Kranja)

Če odmislimo kako spolzko je razlagati, kako dober, pošten in delaven in moralen ipd. si, potem ne moremo brez bivše oblasti. Kjer so vse svoje početje utemeljili na občinskem odloku, ki je danes le še smešnica, bolj smešna od Butal in Butalcev. Tak so odlok naredili oblastniki. In so slednji naredili potem tudi park vrednot kamor se bomo hodili "napajat" tisti, ki oblasti nismo verjeli zaradi njenih dejanj, ne vrednot. In so dejanja v času predvajanja "kranjskega trilerja" poteptala vrednote v gnojnico dnevne politike in človeške narcisoidnosti, park vrednot sredi mesta pa spremenila v nekaj kupov zemlje, ki so v mestu žal v sramoto in ne v čast.

Vrednote je silno lepo slaviti, jih poveličevati in delati parke o njih. Malo težje jih je spoštovati vsak dan. In - na primer - odstopiti, ko se zaletiš mrtvo pijan z občinskim avtom. In ne podpisati pogodbe, ki bo tvoje mesto stala lepe denarce, ki jih bodo plačali tisti, ki si jim - butcem in Butalcem - postavil park vrednot. Sredi mesta, vsem na ogled. In ko vrednot ne spoštuješ in se delaš norca iz mesta in meščanov in sebe, si za v Butale (naj mi oprosti pisatelj za to primerjavo, ki Butalce neizprosno nizko razvršča na lestvici človeške neumnosti) ali pa za v Kranj.

Park vrednot je danes največji posmeh vsem nam. Ki plačujemo in bomo plačevali svoje grehe oziroma grehe sleherne oblasti. Ne samo, da je grd in žalosten in neurejen, pospraviti bi morali kupe zemlje takoj, ko smo pospravili na volitvah prejšnjo oblast!

Butalci so gadje: tisto leto, ko sta bili dve kravi za en par, so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagali - kaj mislite! - Butalci in ne pamet: takšni so. (Fran Milčinski, Butalci, stran 5).

Vsaka podobnost z nami je zgolj namerna.