Nekje na transibirski železnici, v nekem kupeju je verjetno zrl v daljavo naš mestni svetnik Boštjan, ko so njegove kolegice in kolegi sedli v svetniške klopi na izredni seji: je bilo treba 50 jurjev za eno parkirišče zagotoviti in mestni svetnik Boštjan je bil žal na dopustu. Kot je sicer rad odsoten na sejah sveta kjer se ne govori o tem, ali bo njegov prijatelj še šef gasilcev, ali ne. Pa pustimo to, pojdimo k bistvu: pogled v sibirske stepe našegsa bivšega župana žal ni dal odgovora na bistvo: zakaj je zašuštral 40 jurjev in ni kupil istega parikirišča pri vrtcu, ko je bil še po manj kot 10 jurjev?

Boris Margeta je v Južni Korerji delil pravico na in pod vodo. Če je Skomina najbolj znan nogometni sodnik v tej deželi, je Margeta v svojem športu najmanj enakovreden oziroma še bolj ugleden. Pa so sodniki v vsakem športu in celo na sodniji vedno deležni kritik in je vedno kdo nezadovoljen. Bistvo: kranjski sodnik je kranjski vaterpolo zastopal po vsem svetu. Žal je od tega nesporno nekoč prvega kolektivnega športa ostalo bore malo. Zato je Margetin prispevek toliko bolj pomemben. Pa ne odrekamo vaterpolistom truda, dela, vzgoje igralcev - le kakovost in rezultati pešajo.

Marjana Žibert je posebna zgodba. Dejansko zgodba, ki je ni. Ker gospa snuje in deluje za zidovi kulturne utrdbe. In ko dregneš med kulturnike, je hudič. V času razmaha vseh mogočih medijev, naša direktorica malo dremlje: ne zdi se ji vredno poskrbeti, da bi o muzeju in razstavah vedeli več in to sproti. Ker tudi vse njih plačujemo vsak mesec. In zato lahko v občinskem napovedniku dogodkov preberete, kje bodo igrali tarok, ne morete pa zvedeti, katera razstava je v Gorenjskem muzeju. Žal.

To so naši junijski klicaji. In lahko bi našli še kakšen poudarek našega mesta. Prosimo vas, da nam sporočite, kdo je za vas najbolj opozoril nase. In poudarjamo: ne izbiramo po pozitivni ali negativni plati, preprosto želimo zaznati odmevnost. In zato vas prosimo, da sodelujete....

Miran Šubic, urednik Trme

ps Glasujete lahko na miran.subic58@gmail.com