Gospod Boštjan Trilar ima vso pravico, da ne odgovori na vprašanja, ki jih je prejel. Gospod Boštjan Trilar, poslovnež mestni svetnik, bivši župan, bivši predsednik stranke je tako javna osebnost kot ustanovitelj in urednik Trme, Miran Šubic. Ki je - zapisali smo to kar nekajkrat - svetovalec župana Matjaža Rakovca in Trmator.

To so dejstva in ni jih mogoče zanikati četudi bi jih kdo hotel. In znana so javnosti. Kaj pa ni znano? Česa ne vemo? Kaj nas moti?

da župan v odhajanju podpisuje milijonske pogodbe, država pa vsaj eno od njih dobesedno raztrga zaradi nezakonitostida župasn v odhajanju posredno zapravi 40 000 evrov Kranju, ker ne kupi zemljiščas, ki ga nek vrtec potrebujeda sedanji mestni svetnik tega in še kakšnega sumljivega početja ni nikdar pojasnil in noče pojasniti"*

Od tu naprej in nazaj smo ljudje. Eni smo doživeli, da nas zaradi našega dela napadajo, skušajo spraviti s sveta. Eni smo sposobni soočenja z dejstvi, odgovornostjo - drugi se napijeko kot občani, odlično pa delajo kot župani. Eni smo sposobni priznati napako, svoja početja, drugi so narcisoidni politiki, ki nekemu mestu obljubljajo raj na zemlji, niso pa sposobno oditi, ko pijani razbijejo nsš avto.

Razlike, ki so med nami, so dejstvo. Trma je od 2011 za mnoge sporna, neprimerna, škodljiva. Za druge jec edini vir informacij, kaj se okoli nas dogaja. Ne pritrjujemo nikomur, a nam je dobro znano, kateri politik jo je skušal ustaviti, uničiti, zatreti. Pa kaj: mi trmarimo naprej. Nimamo vedno prav, včasih zdrsnemo, včasih grešimo - ker smo pač ljudje in ne nezmotljivi narcisoidni lokalni povzpetnik, ki si lasti monopol nad političnim poštenjem, a še osebnega ne zmore pokazati, ko je treba.

Kot je nekoč vse hotel s kodeksom učiti vrednot in pijan sedel za volan, tako nas danes hoče potisniti v mlakužo kjer mrgolijo sporne pogodbe in drugi posli. Trma se temu upira kot se je upirala. Pa so nam že grozili, da bomo naslednjič (z)goreli....

Odgovorov gospoda Trilarja mi ne moremo dobiti. Prepričani pa smo, da jih bo nekoč moral dati.