Ko je Mohor Bogataj občini "vzel" dva milijona, je imel Boštjan Trilar veliko povedati o ravnanju svojega predhodnika. Ko je podpisoval pogodbe med vrati oziroma že po izvolitvi novega župana, je Boštjan Trilar ravnal vsaj sporno, o drugačni oceni pa še sklepajo državne ustanove. Ko pa je odklonil nakup poceni parkirišča pri vrtcu, je ravnal zgrešeno, nedopustno, škodljivo, negospodarno, malomarno in podcenjujoče. Pomislite: on je določil prioriteto po kateri vrtec parkiršč ne potrebuje!? Pomislite: on ni imel 9 /devet/ jurjev v blagajni čeprav ni v 4 /štirih/ letih dejansko uresničil niti ene svojih obljub, če preplačane telovadnice v Stražišču ne štejemo, ker mu je prej v sramoto kot v zaslugo!

Pa vendar: vsak župan greši, prejšnji je in sedanji bo. Prej ali slej. Problem narcisoidne zaljubljenosti vase je, ali napako zmoreš priznati in popraviti. V 4 /štirih/ letih ni Boštjan Trilar naredil nobene napake. Še ko je pijan trčil v drugo vozilo, je pojasnil: nisem trčil kot župan ampak kot občan. Kot župan - je lamentiral - sem odličen, kot občan se ga pa "nažrem", vozim službeni avto pijan, zmerjam policaje z "mucki"....Neprebavljivo!? Ne, za mnoge je bilo to prebavljivo ("odvetnika" sta bila zlasti Igor Velov, Damijan Perne - mestna svetnika). Tu je podlaga temu, da si danes župan, ki je za letos imel v načrtu 80 milijonov težak proračun upa javno izdaviti, da ni imel 9 /devet/ jurjev. Oprostite: toliko jih je v času njegovega mandata šlo za gostinske izdatke, jurja gor ali dol (glej Erar, portal KPK).

Verjemite, da bi mnogi stavili glavo in še kaj, da bivši župan ne bo zmogel reči: naredil sem napako, napačno ocenil stanje, žal mi je. Ne, on zdaj s prstom kaže na tiste, ki njegov greh (pre)plačajo, ker jih zasebni lastnik s ceno dobesedno stisne v kot!? To pa je drža narcisa, ki je zaljubljen v vse kar je in kar ni, zlasti pa v tisto, kar počne. Nič hudega, jaz sem kolerik in hitro vzkipim, a živim. Kje je torej problem?

Ko takemu človeku volivci damo oblast, ga šele spoznamo. Postane nevaren, škodljiv. Upam, da smo s tem "trilarizmom" to dokončno spoznali. In da naslednik nikdar ne bo ponovil enega vedenjskega vzorca predhodnika: "Sem Boštjan, kot občan lahko tudi pijan, a nikdar napake ne priznam!"