Boštjan Trilar, mestni svetnik iz Stražišča, še slutil ni, kako so ljudje sprejeli njegovo pojasnilo o tem, da ni želel plačati smešno nizke cene za parkirišče pri vrtcu na Planini: na trditev, da ni imel pičlih 9 tisočakov in da je ravnal z občinskim denarjem gospodarno ter naredil vse kar si je zastavil, smo soočeni z reakcijo od tam kjer je doma: iz Stražišča. Kjer je nastala po njegovi volji telovadnica, ki je dražja od 5 000 000 evrov. Ki je prekratka za igranje tekem v rokometu, ki je bil včasih del tradicije tega kraja. Ki se je požvižgal na opozorila, da to ni dobro. Ki je omogočil, da danes telovadnico tržijo tako, da vanjo večina mladih športnikov ne more, ker nimajo dovolj denarja.

Objavili bomo pogovor z enim od tistih ljudi iz Stražišča, na katere so nas opozorili. Zato, ker so se izpostavili in oporekali gradnji, ki je bila potem političen projekt Trilarjeve oblasti. In poudarjamo: prav je, da se v zgodbi najdejo vsi, ki so vedeli za cenejšo ponudbo, ki so bili opozorjeni na neustrezen načrt oziroma projekt, ki so še kako vedeli tudi za (pre)visoko ceno telovadnice, ki žal ni dvorana kot bi morala biti. Vsi ti, ki so takrat sledili Trilarju, so slutili volitve pred njimi in so želeli na tak način pokazati in dokazati, da so vsaj nekaj naredili.

Kako vsaj nekaj, ko pa naj bi bili uresničeni vsi cilji? Avtobusna postaja že stoji? Novogradnja pri OŠ Stane Žagar je v polnem teku? To sta samo dve sporni naložbi, ki ju je nova oblast dala na stranski tir kot je mogoče dojeti in razumeti. Ker je Boštjan Trilar s svojim ravnanjem z denarjem peljal Kranj v bankrot, trdijo poznavalci občinskih financ in imajo za to celo izračune. Pa ne, da bi zdaj kar počez pljuvali po politiku, ki je danes še vedno mestni svetnik. Kot pravi naš sogovornik, se je "župan iz mene delal norca" ob poskusu, da bi v Stražišču gradili drugače: ceneje in bolje.

Zakaj pogrevati to zgodbo, ko pa telovadnica stoji, problem (naj bi bil) rešen? Zato, da nova oblast ne bo počela istega. In zato, da bodo svetniki, ki so sedeli prej in sedijo zdaj v mestnem svetu, vsaj malo poslušali zdrav razum. Kajti objekt v Stražišču je žal politično skrpucalo in ne tisto, kar so Strašani čakali desetletja. O tem pač ni nobenega dvoma.