Ko je MO Kranj želela zvedeti, kdo se bo prijavil za partnerstvo v Stražišču, sta se na povabilo oglasila dva - podjetje Stena iz Mavčič in Gorenjska gradbena družba. V napovedi cene je bila Stena cenejša. Ko pa je MO Kranj objavila razpis, je isti podjetnik ugotovil, da so v njem pogoji (zanj namerno kot je povedal za medije) taki, da se on ne more prijaviti. Ostal je en sam "partner". Isti princip je želel župan Boštjan Trilar uveljaviti pri šoli na Planini in že so bili dobesedno enaki pristopi pri tribuni oziroma vadbenem centru (tudi tam nogomet ne bi dobil možnosti igranja mednarodnih tekem). Tak pristop je obsodil nadzorni odbor občine, a se je Trilar nanj požvižgal.

Kdo je bil boter vsemu temu? Zagotovo gospa Tanja Hrovat, takrat prva sodelavka župana in vodja projektne pisarne. O tem, kako vzoren je projekt, je pripravila na občini - predavanje!? O prekratki, pregrešno dragi telovadnici kamor zdaj ne morejo popoldne mladi športniki? Janja Habjan (JHP ) je bila najeta in plačana za izvedbo razpisa in tudi ona je seje mestnega sveta hodila razlagat, kako dobri so taki projekti. Zanjo so bili dobri, od MO Kranj je do zdaj prejela skoraj 200 000 evrov za svoje nasvete. Tudi v zvezi s telovadnicama, da o razpisu za vzdrževanje zelenic ne pišemo. Tam račun zagotovo še sledi. Kajti občinski strokovnjaki so "trilarizme" izvajali slepo, pokorno, upognjenih hrbtenic. Ne ravno vsi, a najbolj pomebni strokovnjaki vsekakor. In zdaj prihajajo računi na dan.

Priznamo, lahko je presojati za nazaj. Ampak: danes, avgusta 2019, Boštjan Trilar javno trdi, da v proračunu ni imel nekaj jurjev za parkirišče pri vrtcu in kaže na sedanjo oblast, ki ga je zaradi tega morala preplačati. Ampak: to je kaplja v morje ob posledicah stražiške politične telovadnice o kateri se na občini zgodi predavanje, kako dober projekt je to bil. Grozljivo in predvsem: drago, prekleto drago! In zato je treba jasno in glasno vprašati tudi tiste, ki so vse to "strokovno podprli": kje je bilo njihovo znanje? In zato je treba jasno in glasno mestnim svetnikom to zgodbo povedati: da ne bo še kake podobne - pa ne glede, kdo je župan, katera stranka na oblasti in tako naprej.

Stražiška telovadnica je po gradbeni ceni vredna 2 milijona. Mi jo bomo plačali še enkrat več. Bogati smo ali pa je bogatel in bogati kdo drug?!