Spodaj podpisani trdim: občinski praznik naj dobi novo vsebino. Odlok o nagradah je treba spremeniti. In dodati Nagrado Nejca Zaplotnika za mlade, ki v letu za nami opozorijo nase. Predvsem pa to ne sme biti več pregrešno draga "žurka" ampak srečanje Kranjčank in Kranjčanov ob prazniku.

Zakaj ne bi tega dogodka umestili v mestno središče? Zakaj ne bi bil to del decemberskega dogajanja, ki ga podrešamo? Zakaj ne bi nagrade in priznanja prevetrili in ločili na kulturne, športne in ne vse skupaj zmetali v en koš? Zakaj ne bi ljudje predlagali nagrajencev oziroma ne bi občani opozorili na tiste, ki si nagrade zaslužijo?

Priznam, vprašanja so nametana sem ter tja. Če jih bo kdo od odgovornih vzel resno in morda na osnovi izkušnje iz 2018 vsaj za prihodnje leto naredil iz praznika - praznik, bom vesel. Konec koncev je klicanje ljudi na občinsko akademijo ponižujoče zanje in za Kranj. Kdor želi priti, bo prišel, kdor ne - pač ne. Pripadnost se vzgaja, ne naroča po telefonu.

Kranj mora naprej. Ne samo z besedami, z dejanji. Gasilci in folklora in pevci in ....so dobri ljudje našega mesta. A nagrada Kranja mora postati vrednota, vrednost in vse plakete in priznanja je treba vzeti pod drobnogled in iz inflacije nagrad narediti nekaj, kar bo dobilo dodatno vrednost, dodaten pečat Kranja.

Ko vidim, da je bivši župan najel klicni center za akademijo, sem še bolj prepričan, da je čas za spremembo. Ne, ker si dosedanji nagrajenci ne bi zaslužili svojih priznanj, zato, ker gre čas naprej.

Miran Šubic, univ.dipl. novinar - meščan Kranja in urednik Trme