Lepo število se nas je zbralo v senci kranjske tribune, stare 60 let. Veste, da slačilnic pod njo ne smejo uporabljati za prvoligaške tekme? In gostimo nogometne ekipe vse Slovenije v objektu, ki je nastal kot spremljajoči objekt za igrišče z umetno travo? Ja, to je naše mesto kjer so župani najavljali in tudi imeli po 50, 60 milijonov evrov na leto - a nikdar za športni center.

Nogomet je v svetu biznis. Ni vse lepo v njem, ampak gledalec je tisti, ki je v središču. On plača vstopnico in on kupi dres kluba. Potem pa ti nek nogometni povzpetnik poskrbi, da ljudje stojijo v vrsti pred 1 (eno) blagajno!? Potem pa tisti, ki plača sezonsko vstopnico, slednjo dobi, ko je - na primer - prva tekma doma že mimo? Potem pa....saj ni treba več razlagati: dovolj je pojasnilo, da se to dogaja v mestu športa, v Kranju.

Potem, ko ima vsaka večja vas reflektorje nad igriščem, sredi športnega mesta tekme potekajo v pripeki, v vročem kotlu. Ne eno leto, desetletja je tako. Ker za nogometaše ni denarja. Ker so vse druge zadeve bolj pomembne. Že mogoče: ampak je en župan zapravil za dvoje reflektorje denarja in se mu ni skrivil las na glavi! Kaj pa to?

Mladi so ponos mesta, družbe, države. Kranj je imel nogometno šolo, ki jo je cenil svetovni velikan AC Milan. Danes so glavne okrepitve iz Čačka ipd. (pa nič slabega o nogometaših, oni so v Kranj pripeljani po zaslugi trgovcev z nogami in tistih, ki to trgovino vodijo v Kranju) in mladi Kranjčani igrajo v Dekanih ipd. velikih klubih. Če pa pridejo v Kranj, pridejo v gostujočem dresu kot Klemen Šturm - biser športne kulture, boja na igrišču, nogometne borbenosti. Rojen v Železnikih, igra za Muro. Ker v Kranju ni bilo zanj ne interesa, ne denarja. Za tiste iz Čačka pa je. In ne pozabite: Klemen je že nosil kapetanski trak Triglava, danes pa mu zabija gole.

Ne, nogomet mnogih ne zanima. Nič zato: a učijo se lahko ob njem vedno. Posebej v Kranju.