Pomislite: še včeraj ste imeli samo enega boga, župana. Smejali ste se, če je bil on vesel, ponićno sklonili glavo, če je bil slabe volje. Povedal je najboljše vice, imel za vse najboljše rešitve. Bog, skoraj no. Pa se je odločil, da bo županovanja dovolj in prišel je nov. Bog? No, ja: ni lahko menjati bogove vsak dan ali vsaj na štiri leta. Se bo treba smejati njegovim vicem? Ali se bo treba malo potuhniti, kdo ve? Vsekakor pa je nerodno še to, ker bi bivši bog še naprej rad malo mešal štrene...

Tako je to za slehernega med nami. Ene menjave šefov prizadenejo, druge pa - zadenejo. Uradniki naj bi bili tista bitja, ki strežejo ljudstvu in političnim gospodarjem. Ker se župani menjavajo, uradniki pa ostajajo. Enim je to pretežko razumeti in bi sedeli na dveh, treh stolih. Pa je stvar preprosta kot v gospodarstvu ali domačem podjetju: vedeti je treba, kdo je šef in delati. Čim bolje? No, to pa je že drugo področje.

Ko je bivši župan Trilar s politično akcijo hotel ohraniti "svojega" direktorja gasilcev, je bila to afera. Ker se to preprosto ne počne. Ker tudi predsednik vlade izbira svoje ministre in trener sam odloči, kdo igra in kdo sedi na razervni klopi ali mora iz kluba. Tako početje je predvsem smešno, razen v enem primeru: če preceniš sebe in si prepričan, da lahko še naprej odločaš. Napaka.

Je pomembno "kaj se grejo na občini"!? Za navadne smrtnike, davkoplačevalce je ključno tole: kaj iz tega nastane, kaj se skuha? Imamo tisto, kar plačujemo (od vrtca do ceste in komunalne cevi? In po čem? To bodo vprašanja za naslednja 3 leta te oblasti. Ker je prvo leto žal navajanje in pospravljanje. Kamor sodijo tudi kadrovske rešitve. Trilarjevi kadri bodo pač zdaj Rakovčevi. Če bodo....

Kranjčanka in Kranjčan se bolj malo zmenita, kdo je župan, kdo vodi kak oddelek ali službo. Kot vsak občan kjerkoli po Sloveniji, merita samo učinke tega, kdo sedi na katerem stolčku. Torej? Vse jasno?